Топ 10 най-полезни инструменти у дома

2Най-кой ли не се е случвало да трябва да ремонтира нещо дребно у дома, а в последния момент да се окаже, че липсват инструменти?

Отвертки

Инструменти за домаВсеки шкаф или друга мебел у дома е закрепена и оформена благодарение на болтове и винтове. Това означава, че без подходящ комплект инструменти (вижте TeMax.bg) не можете да сглобите или разглобите нищо.

Винтоверт

Винтоверт – изключително полезен инструмент, който позволява да сглобим и разглобим всичко без усилия.

Гаечен ключ

Ако решите да затегнете капещо кранче на чешмата в кухнята или в банята, няма как да направите това без гаечен ключ. Хубаво е да имате един комплект с различни размери, така че да сте подготвени за всяка ситуация.

Дрелка

Дрелката (или позната като бормашина) е изключително ценен инструмент. При покупка гледайте да заложите на уред, в чийто комплект са включени накрайници за различните повърхности.

Ролетка

При всеки ремонт, дори и при най-малкият, се налага да се измери дължината на помещение, мебел и други подобни. При поупка на мебели и уреди важи същото. Важно е да знаете дали това, което искате да купите, ще се побере там, където ви се иска да го поставите.

Макетен нож

Макетният нож е мултифункционален инструмент, който можете да използвате за какво ли не. Поставяне на фолио, тапети или пък необходимост да се изреже нещо друго с по-голяма прецизност – всичко това са задачи, които изискват ползване на макетен нож.

Клещи

Затягане, извиване, издърпване и всякакви други операции на тел, пирони и какво ли още не може да се направи с помощта на клещи. Избирайте комплекти, в които са включени няколко различни модела.

Чук

Във всяко жилище трябва да има поне един чук. Изберете от онези видове, при които единият край е за зачукване, а другият е за вадене на пирони.

Шпакла

Винаги може да се наложи да запълните с гипс, силикон или монтажно лепило някоя досадна дупка след премахването на картина или стенен шкаф, а това става най-лесно като се използва шпакла.

Трион

Ако искате да изрежете парче дърво, ламинат или пък искате да поправите част от перваза в ъгъла на стаята, не бихте могли да направите това без трион. Този инструмент не заема много място, ето защо винаги можете да му заделите едно ъгълче в някой шкаф.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*