Списък със стъпки при почистване на офиси

Поддържането на офиса чист, приветлив и спретнат е от основополагащо значение за обстановката в него и може да повлияе съществено върху желанието на служителите за работа и тяхната производителност. Никой не желае да бъде потискан от офисната атмосфера и ако досега не сте обръщали внимание на вида на вашето работно място, то най-вероятно вече е крайно време да го направите.

Тук ще намерите чеклист с основни стъпки, които може да следвате, когато пристъпвате към почистването на офис площите. Те ще ви помогнат да се справите със задачата по по-лесен и ефективен начин.

Как конкретно да подходите, започвайки почистване на офиса

Планирайте от къде да започнете и как да завършите почистването. Тук може да намерите конкретно предложение за следване на няколко основни стъпки в почистването.

Почистване в СофияПърва стъпка – започнете от елиминирането на праха. Избършете всички повърхности, по които може да се събере прах. За целта може да използвате различни препарати, предназначени за конкретния повърхностен материал. Ако не разполагате с такива може да използвате и само вода, с която да навлажните микрофибърната кърпа, която използвате за забърсването.

Обърнете внимание и на засъхналите петна по повърхностите – това е етапът, в който трябва да ги отстраните. За да свършите успешно тази стъпка първо ще ви е необходима подготовка – премахнете всички книжа от бюрата или ги подредете така че да може да забършете максимална част от заетото пространство. Въобще цялостното подреждане на офиса трябва да предхожда неговото почистване, за да може процесът да бъде рационално оптимизиран.

Следващата стъпка е почистването на прозорците. За целта може да използвате чиста микрофибърна кърпа или специално предназначена за прозорци такава. Тук е най-добре да си послужите с препарат за прозорци, а ако не разполагате с такъв, може да разтворите вода с бял оцет.

Трета стъпка – продължете с почистването на пода. В зависимост от конкретната подова настилка може да използвате прахосмукачка (например при мокет) или просто да заметете по старомодния начин (например при плочки).

Четвъртата стъпка е дезинфекцията. Обърнете внимание на местата, които най-често имат нужда от такъв тип почистване – периферията на компютъра, включително устройства като клавиатура и мишка, които използвате постоянно.

Ако видът на подовата повърхност позволява, най-добре е да завършите с неговото избърсване.

Кога може да се наложи професионално почистване на офиси

Несъмнено и сами бихте могли да се справите с почистването на няколко офис стаи. Но когато нито вие, нито други членове на фирмата имате желание да извършите това действие, то може да се възползвате от професионално почистване на офиси.

Zoom-Clean.eu може да ви предложи точно това. От почистващите услуги на компанията може да се ползвате както за малки офисни пространства, така и за големи офис сгради, почистване на фасади и др. Услугите на Zoom-Clean.eu включват и изпиране на килими, мебели, почистване на кухни, индустриално почистване и други подобни.

В крайна сметка, ако търсите бързо и експертно почистване, може да се доверите на професионална фирма, която да ви спести най-ценния ресурс на вашия офис – време.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*