Ето защо всяка транспортна фирма има нужда от счетоводител

Без значение дали сте международна транспортна фирма или оперирате само в рамките на конкретен град в България, вашата дейност включва работата с финанси  – а те се облагат с данъци. Дори и да сте малка фирма, разполагаща само с няколко автомобила, вашата фирма има нужда от счетоводител, които правилно и коректно да описва вашата дейност пред държавата.

Счетоводство на транспортна фирма по ДДС

Счетоводство на фирми в транспортаОт една страна това да оперирате в България е по-лесно, от друга все пак изисква експертизата на правилната счетоводна кантора, която да може правилно да опише финансовото състояние на вашата организация. Без значение какъв вид транспорт предлагате, дали това е:

  • Автобусни линии
  • Логистични компании
  • Туристически превози
  • Товарни превози

Всички имат отговорност пред държавата точно и коректно да описват своите постъпления и разходи – а това става с много внимателен подход към подробностите. Това важни с пълна сила особено след въвеждането на новите Toll системи за тежкотоварни камиони над 3,5 тона – а това, като транспортна фирма, пряко ви засяга.

Как се осчетоводява транспортна фирма

Тук размера на екипа е от огромно значение както е и наличието на множество договори – а това да имате много договори, като транспортна фирма, означава, че сте успешни. Предаването на транспортни документи, изкарването на фактури, облагането на клиенти и друг фактори правят счетоводството на транспортна фирма специфична дейност.

От нейното качество зависи и бъдещето на вашата фирма, тъй като некоректното отчитане на финанси от ваша страна би следвало в данъчна санкция или външен одит от страна на държавата. За да си гарантирате коректност се възползвайте от най-добрите в сферата на счетоводните услуги за транспортни фирми – Contact.bg.

Те са запознати с особеностите на вашата дейност и знаят за какво да внимават, а като добавен бонус могат и да ви дадат полезни насоки за по-правилно използване на активи и ресурси. За това е и важен вътрешният одит от външна фирма, понеже ви дава възможност да погледнете обективно на вашата дейност и да си дадете сметка дали всъщност печелите или губите пари.

Международни фирми

За международните фирми е още по-важно да работят с коректен счетоводител понеже той може да следи за спазването на нормативните закони на България и ЕС. От това зависи и успеваемостта на вашата дейност – не позволявайте да става прекалено късно, доверете се на експертите, за да си гарантирате успех от самото начало.

С цената на счетоводните услуги не се прави компромис, понеже с добър професионалист знаете за какво плащате, неговото време и внимание – а тези неща при финансите са от огромно значение. Бъдете убедени, че вашите пари са сигурни и че ресурсите на транспортната ви фирма се управляват правилно – свържете се с Contact.bg още днес за по-добро бъдеще.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*