Какво се случва след развод по взаимно съгласие, ако съпругът не е баща на детето

Напоследък все повече семейства у нас, а и по целия свят решават да прекъснат връзката помежду си и да започнат на чисто. Това са данни по последни проучвания и те могат единствено да ни натъжават.

Още по-неприятно е тогава, когато едно семейство е живяло известен период от време заедно, създало е потомство и се е грижело за него, докато в един момент са се изморили от това да правят компромиси един с друг и са предпочели развод по взаимно съгласие. Дали това е правилното решение е въпрос на различни гледни точки.

Адвокат за разводВ тази статия няма да съдим или да поощряваме ничии постъпки, тъй като приемаме, че те са резултат от действията или има някакви други причини, което всъщност не е от значение.

В текста по-долу ще се опитаме да ви изложим колкото се може по-подробна информация, свързана с това какво се случва с бащинството след развод по взаимно съгласие, ако самият съпруг не е баща на детето.

Смятаме, че това е една от темите, които вълнуват хората в обществото и ще се опитаме да им предоставим колкото се може по-конкретна, точна и ясна информация, така че да задоволим максимално тяхното любопитство.

Развод по взаимно съгласие – какво е важно да знаем

Съгласно действащото у нас законодателство съпругът на майката се счита за баща на детето, стига детето да е родено до 300 дни от прекратяването на брака или по време на самия брак.

В някой от житейските ситуации обаче нещата изглеждат по един коренно различен начин. Ако майката желае да докаже, че биологичният баща на детето не е нейният съпруг, то първото, което трябва да бъде направено, е да се обори твърдението, че съпругът е бащата.

Едва след това се преминава към следващата стъпка, а именно да се установи кой е биологичният родител на детето. Това е решение на самите родители.

За майката има две възможности. Тя би могла да встъпи в нов брак, преди детето да се е родило или да оспори пред съда, че съпругът й не е биологичен баща на детето.

Съпругът, на свой ред, също има възможността да оспори, че казаното от майката не граничи с истинността и че детето, което е на път да се роди, е неговото. Всичко това следва да се случи в срок до една година, след като детето бъде родено.

Разбира се, това е съпроводено с откриването на подходящия адвокат, който да ви съветва и консултира през целия процес и благодарение на него нещата да се развият по начин, по който желаете. Ако не сте се отнесли отговорно към задачата да наемете истински професионалист в тази сфера, то не се надявайте на успешен финал.

Съветваме да се допитате до професионалните адвокати, които практикуват в адвокатската кантора SBKlaw.bg.

Надяваме се да сме ви били от помощ и с нашето съдействие да успеете да докажете истината! Помнете, че развод по взаимно съгласие не винаги е толкова лесна процедура, колкото изглежда на пръв поглед.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*