Какви са предимствата на мобилните климатици

При избор на климатик за дома или офиса, има много неща, които трябва да се вземат предвид, особено когато помещението е с малки размери или необичайна геометрия. Ако едно от главните ви съображение е ограниченото място по стените, и не можете да си позволите слагането на стенен климатик, то тогава мобилните климатици са точно за вас.

Струва ли си да си вземете мобилен климатик

Мобилен климатик онлайнКато алтернатива на стенни климатици, подвижните модели позволяват на всеки да премести и персонализира начина, по който е угоден за помещението. Освен това, този вид климатици имат и други големи предимства, които ще намерите изброени по-долу.

Могат да се местят от помещение в помещение

Най-голямото предимство, и това, с което се славят този вид климатици, е че се местят. За разлика от всички други климатични системи, тази е изцяло мобилна като в себе си съдържа всичко, което е налично и в другите, но в по-умален и компактен вариант.

Тези климатици са доста леки за местене, като в зависимост от големината на модела, можете да използвате колелцата или дръжката, която много често стои на гърба на продукта.

Позволяват за адаптация към мебелите в стаята

Един от големите недостатъци на подовите климатици, е това, че те са фиксирани и се влияят сериозно то позицията на мебелите. Ако в една помещение с подов климатик има прекалено много мебели, то неговата ефективност ще бъде значително намалена – мобилните климатици нямат този проблем, тъй като са подвижни.

Премахват влагата

Всеки мобилен климатик, от най-големия, до най-малкия, има вентилационна тръба, която трябва да бъде насочена навън. Тази тръба отвежда топлината от фреона както и влагата от стаята.

Този тип климатици са известни със своята способност да премахват влагата в една стаят, но е добра идея да внимавате да не изсуши въздуха прекомерно. Това може да повлияе негативно на лигавицата на горните дихателни пътища и да предизвика болезнено преглъщане и усещането на сухота по кожата.

Удобни за загряване на помещение

Поради ниската позиция на климатика, долу до земята, през зимата той е един от най-ефикасните начини за затопляне на помещение. Духайки от долу нагоре, климатика затопля не само горните слоеве на стаята, но и доста добре подготвя и ниските нива, така вече няма да усещате простуда по стъпалата си.

Освен затопляне на долните нива, позицията на климатика, позволява на топлия въздух да се вдигне много по-равномерно като следствие на процес наречен конвекция. Ако търсите качествен подвижен климатик, който да пасне на вашите нужди, то Eclima.bg е правилното място за вас.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*