Нужни ли са ни външни ролетни щори

Закупуването и поставянето на хоризонтални щори всъщност не би трябвало да се разглежда като резултат от някаква си моментна прищявка. Това е така, защото щорите като цяло, независимо от вида им, не служат само и единствено за вид декорация върху прозорците. Външните щори по принцип, в това число и ролетните щори, предлагат едно удобство, което включва най-вече изолиране от непрестанния шум, непоносимата жега и градската мръсотия.

Естествено външните ролетни щори не са единственият вид щори, който биха свършили тази работа, но пък те с течение на времето се превърнаха в един от най-търсения и предпочитан модел от клиентите.

Навярно всички вие помните старите къщи с дървени щори под формата на капаци. Те бяха много красиви и романтични, но изискваха ежегодна подръжка, импрегниране и почистване. Ако не след няколко години губеха своя външен вид а до десетилетие вече бяха за смяна. Да не говорим, че освен за създаване на уют и сянка, нямаха друга функция.

стари дървени щори

Всеки един модел от съвременните модели щори притежава, както предимства, така и недостатъци, засягащи различни неща. Сега ще поговорим за съвременните ролетни щори, изработени от PVC и други модерни материали.

Основни предимства на външните ролетни щори

Основната задача на хоризонталните външни щори е да изолира от непрестанния шум навън, да защитава от слънчевите лъчи през летните месеци, а през по-хладните да има топлоизолираща функция.

Като едно от най-големите предимства на ролетните щори се смята топлоизолирането от слънчевите лъчи, от студа и най-вече от вятъра. Неоценими са техните качества при градушка и силен дъжд. Предпазната им функция от мръсотия и прах ще усетите само след няколко месеца, когато установите че стъклата на дограмата ви са чисти въпреки прахоляка по улиците и големите булеварди. Повече за ролетните щори прочетете и научете тук: stroyinvest.net/bg/vanshni-roletni-shtori-rehau

През летните сезони, в най-пиковите часове, когато имаме чувството, че не сме способни чисто физически да издържим на високите температури, външните ролетни щори могат да понижат с 5 до 7 градуса стайната температура.

Важно е да се отбележи и това, че между прозореца и щората се образува така наречената въздушна възглавница, благодарение на която през студените и мразовити дни, температурата в стаята не само ще се запази, но и ще се повиши с около 2 до 3 градуса.

ролетни хоризонтални щори за прозорци

Ролетните щори също така са известни и със своето качество, тъй като материалът, от който се изработват ги прави такива, каквито са, а именно щори, осигуряващи стопроцентова изолация и спокоен сън.

Ролетните външни щори са много подходящи за хора, които например работят в късните часове, и които съответно през деня трябва да си почиват. В светлата част на деня е наистина по-трудно да се почива, но с помощта на външните ролетни щори почивката ще бъда сигурна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*