5 неща, които трябва да знаем за боядисаната коса

Най-сетне сте намерили подходящият за вас цвят на косата, но боята пада лесно? Всеки месец купувате нова боя, но пада лесно? Давате пари за продукти, но те не помагат?

Тогава темата тук ще е точно за вас – професионални съвети за задържане на цвета на боядисаната коса с продукти от AptekaMedea.bg.

Какво не бива да пропускате при боядисване на коса

Идва момент, в живота на човек, когато той се нуждае от промяна. За много дами това е свързано с промяна цвета на косата – което е страхотно, но не винаги резултатите са толкова трайни колко ни се иска.

1. Мръсната коса е по-добра за боядисване

Като начална стъпка е важна основата – никога, ама никога, не боядисвайте чиста коса – боята буквално ще се измие след 1-2 измивания. Не я мийте поне 24 часа, може би 48 – тя ще отдели своите естествени масла, които ще действат като химична основа, за прикрепване на пигментите към повърхността на косъма.

2. Пазете я от слънцето

Продукти за боядисване на косаПриродата на боядисаната коса е нетрайна, така или иначе ще трябва да повторите, след като новите корени изникнат и разликата е видима. Това не означава, че не трябва да се грижите за сегашният цвят – UV лъчите и топлотата на слънцето доста бързо изсушават косата а това се отразява на здравината на връзката между боята и косъма.

Или използвайте предпазни средства като капела или използвайте защитна маска за коса – такива можете да намерите на страниците на онлайн аптека AptekaMedea.bg.

3. Не я мийте често

Прекомерното миене на косата, дори да не е боядисана, я изтощава – тя има нужда от естествените си масла. Боядисаната коса е много по-податлива на изтощаване, за това трябва да внимавате с миенето, веднъж на 2-3 дни.

Температурата на водата, с която третирате косата също е от значение – прекалено топлата вода води до отслабване химичните и механични връзки на боята с косъма. Разширените и възбудени атоми се отделят от основата, за която са захванати и се смръзват по-лесно с водните атоми.

4. Винен оцет след боядисване – запечатва цвета

Виненият оцет е окислител, които въздейства позитивно на боята като запечатва атомите й към основата на косата. Преди да измиете косата си след боядисване, следвайки инструкциите на опаковката, полейте косата с винен оцет и измийте с хладка вода – той ще отмие излишното и ще запечата трайното.

5. Подбирайте само качествени продукти

Понякога, това, че боята не остава по косата, може да е в следствие на некачествен продукт. Някои бои за коса просто не стават, за това е разумно да пазарувате от доверени места като AptekaMedea.bg, там поне няма да се опитат да ви метнат.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*