Кога се шпаклова и кога се измазва една стена

Темата за шпакловките и мазилките е доста често срещана, особено на места като BestMaster.bg, където най-често срещаният въпрос е това кога се полагат шпакловки и кога мазилки.

За да дадем един доста пълен и информативен въпрос, днес ще засегнем темата за това какво всъщност за шпакловките, кога се шпаклова и как да избегнете излишните разходи.

Кога се шпакловат стени

ШпаклованеСтените на едно помещение се шпакловат само, когато те вече имат някаква друга основа върху тях. Голи стени не се шпакловат, тъй като шпакловката не се полага на повече от 2мм – всички друго над това може да се напука.

За да се шпаклова правилно се използва мрежа, особено ако строежът е стар и отдолу вече няма засилваща структурна мрежа. Не се ползва бинт а полиетеленова мрежа, която може да се адаптира най-добре към гъвкавостта на различните шпакловки.

Шпакловането на стени е финишна дейност, която подготвя стените за боя или ги оставя завършени. Много шпакловки имат финишна текстура, която идва с цвят или могат да се боядисват докато все още са в течен разтвор.

Каква е основната разлика между мазилката и шпакловката

Основната разлика между мазилката и шпакловката се състои в това кога се ползват двата вида. Шпакловките се ползват за довършване с гладкост, докато мазилките се ползват за изравняване на стените и изправяне на геометрията на стаята.

Много от модерните сгради и новото строителство няма нужда от подобен вид обработка, освен ако клиентите нямат специфични изисквания.

Шпакловането е завършителна дейност, която се прави за подготовка на стената за боя или за лепене на тапети.

Кое е по-евтино от двете

Цената на крайният продукт най-вече зависи от видът на обработката, нужната работа, размерът на помещението и като цяло, от сезонът.

Ако търсите най-добрите цени на пазара и искате да направите добра инвестиция за дома си, то BestMaster.bg е най-добрият избор на пазара.

Те могат да ви предложат отлична употреба на шпакловки по ваш избор и то могат да го направят точно както вие желаете.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*