Какво не бива да правим при запушена тоалетна

Често срещаме въпроси от типа на това какво да направим ако имаме проблем със запушен канал, но никъде не ни се казва какво не бива да правим ако изпаднем в подобна ситуация. Обърнахме се към ViK-Sofia.eu, където едни от най-големите специалисти в тази сфера в София ни отправиха няколко ценни препоръки. И така, какво не бива да правим при запушена тоалетна?

Има три неща, които е добре да избягваме

За да избегнем допълнително усложняване на положението ако се сблъскаме със запушен канал на тоалетна у дома, трябва умишлено да избягваме следните три неща:

  • Не използвайте съседните отходни тръби

Запушена тоалетнаДокато не сте се уверили напълно, че проблемът е само в тоалетната, временно преустановете ползването на други отходни тръби, например на съседни мивки, на канала на банята, бидето, душа и други подобни.

Ако случайно се окаже, че проблемът е бил някъде в главната канализационна тръба на банята ви, а не в тоалетната, може да настъпят неприятни усложнения. Ако е запушена основна тръба на канализацията, а вие използвате мивката на банята например, има риск от това мръсотията да започне да се връща обратно.

Това може да съсипе прекрасната ви баня, заливайки я в канализационни води, екскременти и всичко друго, което не бихте желали да виждате в дома си;

  • Не използвайте силни химически препарати

Задръстената тоалетна предполага, че липсва оттичане на отпадъците към канализацията, а това от своя страна означава, че ако използвате силни химикали в опит да отпушите и след това стоите още в банята, ще дишате вредните изпарения.

Вместо това, можете да оставите силните препарати за да почистите тоалетната след като вече сте я отпушили и сте се справили с проблема. Така ще си спестите неприятните усещания, които изпаренията могат да донесат, като например дразнене на гърлото и очите, замайване или главоболие.

  • Не пускайте водата

Едно от най-необмислените неща, които някои хора правят е да пуснат водата, мислейки си, че под нейната тежест ще се отпуши тоалетната. Това може да доведе до излизането на мръсната вода отвъд ръба на тоалетната чиния, което от своя страна е ужасно неприятно.

Вместо това, ако решите да пуснете малко вода използвайте кофа, леген или нещо друго, с което контролирано да наливате. Все пак препоръчваме най-добре да потърсите професионални ВиК услуги от специалисти.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*