Как да си набавим аминокиселини, ако не ядем месо

Ако сте решили по една или друга причина да изключите месото от своя хранителен режим, трябва да помислите за това как да компенсирате липсата на аминокиселини, която ще доведе със себе си това решение.

Разбира се, винаги съществува възможността да се приемат хранителни добавки с аминокиселини (вижте предложенията на Workout.bg), но все пак е хубаво и да се учим на това как да се справяме с липсата на месо, така че да не се лишаваме от нищо. Ето какво можете да включите в своето меню ако сте решили да се откажете от месото.

Бобови храни

Бобовите храни са изключително богати на протеини и съдържат широк набор от аминокиселини. Ето защо, те са препоръчителна храна за всички, които искат да се занимават активно със спорт и желаят да се представят добре в своето поприще.

Изборът тук е голям – леща, боб, грах, жълт и зелен боб, соя и други подобни. Освен да са богати на аминокиселини, те са полезни в борбата с килограмите, диабета и високото кръвно налягане.

Яйца

Яйцата са храна, която съдържа пълен набор от всички аминокиселини, при това те тук са с изключително високо качество. Все пак нека да не забравяме, че именно яйцата са основата на живота и е нормално да съдържат всичко необходимо.

Извара

Ако се нуждаете от качествен източник на аминокиселини, ще намерите нужното в изварата. Това е любим на фитнес маниаците продукт и ако се запознаете по-отблизо с нейния състав, ще разберете защо.

Изварата съдържа всичко, което може да ви е необходимо за да издържате повече във фитнеса, на стадиона или на бягащата пътека. Освен това, храната ще ви позволи да спечелите битката с излишните килограми.

Изварата е изключително богата на леуцин (още наричан левцин), който оказва голямо влияние върху инсулиновата чувствителност.

Киноа

Киноата е богат източник на аминокиселини, като се счита за единствената растителна храна, която съдържа всички 20 аминокиселини, от които човешкото тяло се нуждае, в това число заменими и незаменими. Тук трябва да се има предвид, обаче, че не всички аминокиселини са в еднакво количество и докато едни са в изобилие, други просто присъстват.

Гъби

Гъбите са не само превъзходни на вкус, но съдържат и голямо количество аминокиселини. Ако не консумирате месо, трябва да помислите за възможността да включвате редовно този вкусен продукт в своето хранене.

Интересното тук е, че гъбите имат и нетипично силен вкус и аромат, което ги прави едно от най-примамливите допълнения на този списък.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*