Как да избера кола под наем

Когато ви предстои да изберете кола, която да наемете за бъдещо пътуване, има доста неща, за които трябва да се помисли внимателно. Тук става въпрос за подробности, които понякога пренебрегваме и прескачаме с лека ръка, но всъщност са решаващи за това дали нашия избор е добър или лош.

Обърнахме се към СпидиКарс (можете да разгледате повече за тях на SpeedyCars.eu), една от водещите компании в София за кола под наем на ниска цена и ги помолихме да ни дадат няколко полезни съвета за това как да се спрем на подходящия тип кола за нашето пътуване. Ето какво научихме от тях.

Помислете за брой пътници и шофьори

Кола под наем в СофияБроят пътници е от изключително голямо значение. Това дали пътувате сами, дали сте с компания от 4 или 5 души, дали сте с цялото семейство, с децата и родителите – това определя до колко голяма трябва да бъде колата. Помислете дали няма да ви бъде по-удобно ако наемете по-голямо превозно средство като например миниван или микробус особено ако пътувате с деца и носите повече багаж.

Колко дълго ще пътувате

Не забравяйте и това дали ще шофирате само вие или ще го прави и още някой. Това трябва да се отбележи и е много важно. Този фактор е силно зависим от продължителността на пътуването.

Колкото по-големи са разстоянията, толкова по-вероятно е да имате нужда от някой, който да ви помогне. Помислете и за това, че големите седани и джипове са по-удобни по време на пътуване на дълги разстояния заради по-големите седалки.

При по-продължително пътуване ще е от голямо значение и това колко харчи вашата кола от гледна точка на гориво. Наемането на икономично превозно средство може да спести пари за продължителността на пътуването ви, особено ако шофирате на дълго разстояние.

Къде ще паркирате

Не забравяйте да вземете предвид размера на автомобила под наем в зависимост от района, до който пътувате. Ако например ще се придвижвате изцяло из София и ще се налага да спирате на различни места из центъра, тогава ще ви бъде по-удобно да заложите на малка кола, а и ще платите по-малка цена за наемането.

Ще пътувате ли извън града

Ако планирате да наемете кола за да отивате някъде из провинцията или в планината, трябва да помислите за подходяща кола. Нещо по-мощно от типа 4х4 може би ще ви свърши много добра работа.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*