Хоризонтални бойлери – кога да ги изберем

На пазара в България се предлагат много различни видове бойлери от различни производители, които варират по начин на работа. Въпреки това, класическата разновидност модели се предлага в два базови варианта – вертикален подтип и хоризонтален подтип.

Вертикалните модели определено са по-популярни и се търсят доста повече от потребителите. Най-вероятно повечето от вас имат именно такива. В същото време, при хоризонталните има някои особености, които правят самия тип по-малко търсен и купуван.

Кое отличава хоризонталните бойлери

БойлериМакар че спадат към класическите модели, хоризонталните бойлери се отличават по няколко неща. На първо място, те се свързват с водопреносната и електропреносната мрежа по малко по-различен начин. Причината за това е, че при тези модели изводите на меките връзки и захранването са разположени в друга част на уреда.

Особености има и при самото окачване. Обикновено хоризонталните модели се закрепват малко по-трудно и всяка скоба и болт се подлага на малко по-голямо натоварване. Точно поради тази причина, бойлерите от този тип обикновено се закрепват на няколко места.

Това им дава повече стабилност и увереност, че няма да се откачат и да паднат от мястото, на което са поставени. Разбира се, при техния монтаж се следа определен протокол като за такъв модел, което гарантира, че няма да имате никакви проблеми с този тежък уред.

Кое да изберем

Експертите в областта на бойлерите винаги препоръчват да се спирате на класически вертикален модел ако имате възможност да избирате (вижте предложенията на Klimatici.bg). Това, обаче, не винаги е възможно. При новото строителство много често баните са толкова малки, че човек трудно може да намери къде да окачи дори хавлията и.

Това налага да се търсят алтернативи и уредите да се монтират в част на помещението, която традиционно е винаги свободна и не се използва за друго, а именно подтаванното пространство. Там можете да поставите дори много голям бойлер, без да се лишавате от ценно пространство.

Определено хоризонталните бойлери са много практични и в редица случаи са най-доброто възможно решение. Това е чудесен начин да се спести място, което в една малка баня е изключително важно. Да не споменаваме, че ще можете да избирате по-смело, без да мислите за размера на бойлера.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*