Дифузер с етерично масло – ще ни помогне ли в горещото време

Когато времето навън стане наистина много горещо и когато човек започне да търси всевъзможни начини, с които да се охлади, не е много изненадващо, че мнозина от нас обръщат отново поглед към етеричните масла.

За този, който има вече известен опит с този вид продукти, няма да е неочаквано ако научи, че всъщност етеричните масла, използвани в дифузер, могат да разхладят човека и да го накарат да се чувства по-комфортно в лятната горещина.

Как да използваме маслата за разхлада

Дифузер за маслаАко включите климатика у дома си или ако оставите отворени прозорците на по-северните или сенчести стаи, поставянето на подходящото масло в дифузер може да създаде усещане, че навън е с поне 2 или 3 градуса по-малко.

И както някои масла имат загряващ ефект, защо да е изненадващо, че други имат тъкмо обратното въздействие върху тялото на човека и върху нашето общо усещане за хлад?

Използването е много лесно. Просто трябва да разполагате с подходящ дифузер за етерични масла (вижте на Pranarom.bg), трябва да поставите няколко капки от маслото, да долеете вода и сте готови.

Какво масло е подходящо да изберем

В една или друга степен, много от етеричните масла разполагат с подобен охлаждащ ефект. Въпросът е какво да изберете за да ви накара да се почувствате по-комфортно в изморителната лятна жега.

  • Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула е едно от най-популярните в това отношение. То създава усещане за прохлада, а много специалисти се шегуват, че то носи “прохлада” и на ума. Причината е, че лавандулата успокоява човека, отпуска го и го кара да се чувства много по-комфортно в условията на топло и задушно време.

  • Етерично масло от сандалово дърво

Това благоуханно етерично масло е подходящо за топлото време, тъй като лекият му нежен аромат се асоциира с прохлада и свежест. Освен че прави жегата по-поносима, сандаловото дърво ще ви накара да почувствате усещане за лукс, тъй като то е наистина много шик.

  • Етерично масло от евкалипт

Етеричното масло от евкалипт е много подходящо за онези от вас, които трудно понасят твърде топлото и тежко време през лятото. Евкалиптът оказва, също така, благоприятно влияние върху дихателната система и по този начин се усеща о

Е по-комфортно във въздуха.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*