ASUS MeMO Pad HD 7 – достъпният таблет

ASUS MeMO Pad HD 7Когато стане дума за компютърна техника, независимо дали Ви трябва компютър, лаптоп, таблет, или дори смартфон, най-важното нещо, което определя крайното решение, дали ще купите дадено устройство или не, са неговите технически характеристики. Естествено, неизменен фактор е и цената на продукта, особено във време на икономическа криза. Всеки се стреми да намери нещо хубаво и евтино, макар да е наясно, че тези две неща рядко са съвместими едно с друго. Все пак, повечето хора избират нещо, което според цената си, е достатъчно качествено. И сега ще Ви представя един такъв продукт, от света на високите технологии. Обектът на темата ми е таблетът ASUS MeMO Pad HD 7.

Процесор – ARM Cortex A7, с честота пра работа 1.2 GHz, четири ядрен. Достатъчно бърз и мощен, за да изпълнява всяка Ваша команда, да осигурява нормална и безпроблемна работа, правилно изпълнение на приложенията, и т.н. Все пак, не бива да забравяме, че някои лаптопи и компютри са с такъв, или дори по-малко мощен процесор.

Оперативна памет – RAM паметта на таблета е 1 GB, което е напълно достатъчно. Имайте предвид, че повечето приложения се нуждаят от не повече от 2 GB оперативна памет, за да работят нормално.

Вградена памет – мястото, на което може на съхранявате своите файлове, е 16 GB. Ако не Ви е достатъчна, не се тревожете, ASUS MeMO Pad HD 7 има слот за карти памет, като поддържа такива, с размер до 32 GB.

Други – Какво друго да Ви кажа за този таблет? Има две камери, една 1.2 MP, която служи за видео разговори, и задна, или основна, която е 5 MP, и има функция за авто фокус. Е, няма светкавица, но пък на хубава светлина, или на открито през деня, може да прави перфектни снимки. Има също и много други функционалности, чрез които ще станете автор на, наистина интересни снимки. Камерата снима видео със 720 p резолюция.

Батерия – батерията на този таблет може да издържи до 10 часа, и това при гледане на HD филми. При други приложения, например сърфиране в интернет, времето, през което няма да има нужда от зареждане, се повишава до един ден. Ако пък не използвате много активно таблета си (по един час на ден например), той няма да се нуждае от зареждане в продължение на няколко дни.

Операционна система – Android 4.2 е на разположение на потребителите, на таблет ASUS MeMO Pad HD 7. Интерфейсът е разработен от ASUS, и е достатъчно изчистен, приятен и лек за работа, а допълнителните приложения, прибавят още интересни функции.

ASUS MeMO Pad HD 7 има PowerSaver приложение, чрез което може да направите оптимални настройки, за да удължите живота на батерията. Приложението Asus Splendid пък, служи за управление цветовете на дисплея – наситеност, топлина и т.н. Чрез Audio Wizard може да контролирате настройките на звука.

Дисплей – размерът на дисплея е 7 инча, а разделителната му способност е 1280 х 800. Има IPS технология, отлично цветопредаване, което означава, че може да чете текст с качество, по-високо от това на напечатан такъв, както и да се наслаждавате на снимки и изображения с отлично качество.

Цена – за качеството, което притежава, цената на ASUS MeMO Pad HD 7 е идеална. Може да го поръчате от онлайн магазина www.notebook.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*