5 съвета при подаване на годишна данъчна декларация

Това да се направи правилно подаване на годишна данъчна декларация може да изглежда като трудна задача, но ако използвате правилния счетоводител, дори няма да се замислите за особеностите на дейността.

Тъй като много хора занимаващи се с бизнес, не са наясно какво е нужно за подаването на ГДД, днес сме се консултирали с експертите от Acc-ConsultCo.com, които ще ни дадат пет съвета за правилно подаване на годишна данъчна декларация.

1. Напишете си домашното предварително

Счетоводители в СофияПървото правило при подаване на ГДД, е че всъщност става по-лесно ако през годината сте събирали правилните документи и сте организирани.

Разбира се, това няма как да ви бъде инстинкт освен ако вече не сте подреден човек. Каквито и навици да имате е добре при данъчните декларации да бъдете педантични със събирането и документирането на своите данъци през годината.

2. Използвайте добър счетоводител

Един доста очевиден, но също така важен съвет е това да използвате добър счетоводител, който да ви съветва през годината, за да може после да ви е лесно, когато подавате своята данъчна декларация.

Можете дори да се възползвате от техните услуги и те самите да се заемат със събирането на релевантната информация и нейното подаване към НАП, когато е правилно да се направи.

3. Предвидете трудни за осчетоводяване периоди

Когато се прави годишен данъчен отчет на дейността на една фирма, е добре да се вземат предвид най-вече трудните за осчетоводяване периоди на годината.

Това могат да бъдат периоди с високо постъпление на служители, периоди с празнични премии, много платени отпуски, неплатени отпуски или болнични.

Вие сами като собственици на дадената фирма, можете да прецените кои точно са тези периоди, като е добре именно там да обърнете внимание на това дали правилно е осчетоводено всичко и дали всички цифри съвпадат с ГДД.

4. Запознайте се с процедурите предварително

Добре е, ако за първи път ще подавате собствената си годишна данъчна декларация, да се запознаете със самата процедура предварително.

Това може да ви помогне да подготвите нужната документация през годината правилно, без да се налага да се връщате назад, за да я проверявате. Това ви спестява доста нерви, което е отличен начин да се фокусирате върху други, по-важни неща.

5. Консултирайте се с експерти по темата

Ако не сте сигурни как да процедирате, не знаете къде да намерите информация как да процедирате, или просто нямате време, е най-добре да се консултирате със специалисти като Acc-ConsultCo.com.

Те ще ви дадат правилните съвети и насоки, за да може да мине гладко първото ви подаване на годишна данъчна декларация.

About dman

Аз съм дигитален нинджа в SEO оптимизацията на онлайн магазини за България, като самият аз имам опит с магазин за продажба на хранителни добавки с натурален характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*