Цената на бързите кредити: Защо високите лихви са необходими

Цената на бързите кредити е висока, ако се гледа само лихвеният процент, а не цялата картина. Бързият кредит е краткосрочен заем, който в идеалния случай се изплаща в рамките на няколко месеца. Заемодателят начислява висок лихвен процент, за да отчете риска от непогасяване. Високите лихвени проценти са необходими, защото бързите кредити са рискови за кредиторите. В тази статия се обяснява защо това е така, както и защо лихвите по бързите кредити трябва да са толкова високи, за да са достъпни и за двете страни.

Как работят бързите кредити

Най-добрият начин да обясним как работи един бърз кредит е чрез пример. Вземете студент, който получава високолихвен бърз кредит, за да плати таксата за обучение. Кредиторът начислява на студента определена такса въз основа на доходите му след завършване на образованието. Заемодателят очаква студентът да получава определена заплата след завършването си. Заемодателят изчислява очакваната сума въз основа на лихвения процент, свързан със заема. Заемодателят очаква студентът да върне сумата на заема в рамките на определен период. Ако студентът успее да върне сумата на заема навреме, той ще запази заетите пари. Ако студентът не успее да върне заема твърде дълго, кредиторът ще си вземе парите, като запорира имуществото на студента или като наложи запор върху доходите му.

Защо бързите кредити са толкова скъпи?

Основната причина, поради която бързите кредити са скъпи, е, че заемодателят трябва да покрие риска от непогасяване на кредита. Този риск е сравнително висок при бързите кредити, тъй като бързите кредити са краткосрочни заеми. Ако кредитополучателят не е в състояние да изплати заема след няколко месеца, кредиторът ще загуби всички пари. Бързите кредити са с висок риск от непогасяване, защото хората вземат бързи кредити, когато спешно се нуждаят от пари. Това означава, че кредитополучателите се намират в затруднено положение и може да не успеят да изплатят заемите си.

Изводи

Хората трябва да избягват получаването на бързи кредити, ако могат. По-добре е да избягват високолихвените заеми, ако могат, защото те са скъпи. Има много други начини да получите пари, ако се нуждаете от тях спешно. Най-добрият начин да избегнете получаването на бърз кредит е да сте подготвени и да разполагате с парите, когато наистина се нуждаете от тях. Ако парите са необходими спешно и няма друга възможност, по-добре е да получите бърз кредит, отколкото да не правите нищо. Така поне ще можете да платите разходите си възможно най-скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*