Цветя в банята

Цветя в банята – странно и налудничево решение, но много ефектно.

Малко е странно когато говорим за цветя именно точно в банята. Цветя в банята – с тях, или без тях ? Дори и в най-малката и тъмна баня може да се намери място за цвете. Това ще разнообрази допълнително нейния интериори ще я направи още по-уютна. Ако банята е по-голяма, можете да си направите и отделен цветен кът. Ако банята е по-малка и едно цвете е достатъчно. Има сортове цветя, което се чувстват добре във влажна среда като папрати, шафлера, някои видове палми, за които банята е идеално място за виреене. Зеленият цвят успокоява допълнително очите и ви помага да се откъснете от негативните мисли през престоя ви там. Хубаво е цветята да бъдат съобразени с цветовата композиция на банята, плочките, фаянс за баня, аксесоарите за баня и всичко останало

Ако не желаете живи цветя в банята може да ползвате букети от свежи цветя, бамбук или цветя посадени в еко почва. Не се препоръчват кактуси в банята, както и други бодливи растения, с които можете да си навредите. Неподходяща за банята са също и цветя с мъх, тъй като той се унищожава от влагата. Можете да си направите и композиции с камъчета, миди и други морски предмети, което ще ви напомня за ваканцията на морето и през зимата в банята.  Ако в банята има прозорец, на него също могат да бъдат сложени цветя.

Подходящи сортове цветя за баня са още : дизикотека, драцена, калатея, кентия, кокос, ливистонацикас, ципурус и аукуба. Ако сте алергичен към определен вид цветя  можете да използвате изкуствени или сухи. Пазарът предлага и избор от цветя за баня, които имитират истинските. Те са изработени от еко материали, не се повреждат от влагата и водата. В същото време правят банята ви по-красива и уютна. Последните модни тенденции за озеленяване на баня са водните лилии. Те са много красиви, ароматни и не изискват почти никакви грижи. Периодът им на цъфтеж е дълъг и това прави банята ви красива още по-дълго време.

Повече може да прочете тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*