Устната хармоника

keyboardsТази статия е специално за тези, които искат да се научат да свирят на хармоника. Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящата такава за вашата устна. Изглежда лесно да си купите хармоника нали? Но това всъщност не е така. Повечето от  предлаганите на нашият пазар хармоники не са от най-качествените продукти и не са подходящи за професионална употреба. А да се обучавате на хармоника с незадоволително качество на никому не е нужно.

За тези от вас, които искат да се учат да свирят,  ще ви кажа, че имате нужда от инструмент, с определен тон, а именно „До Мажор“. Хармоники с такъв тон може да подберете от този списък:

  •  Seydel Blues Session Steel
  •  Seydel 1847
  •  Hohner Golden Melody
  •  Suzuki Olive
  •  Hohner Special 20
  •  Hohner Marine Band Deluxe
  •  Hohner Marine Band Crossover

Не икономисвайте, когато купувате първият си инструмент, защото ако закупите евтина и некачествена хармоника рискувате да се разочаровате от нейното звучене и да се откажете още в зародиш.

След като изберете един от производителите на висококачествени инструменти обърнете внимание на вида му. В момента има общо шест вида устни хармоники, три от които не са ви необходими, защото се използват само в оркестри. Това са басовите, октавните и акордните хармоники. Нека поговорим за тези видове инструменти, които могат да имат отношение към начинаещите музиканти.

 Тремоло устна хармоника. Тремоло ефект в тези инструменти се постига благодарение на два звукови езика, разположени един до друг на всяка нота. Такава хармоника може да издава само звуците на „белите клавиши“ на пианото. За начинаещите, това е чудесна възможност. За възпроизвеждане на по-сложна музика тя не става.

 Хроматичната хармоника възпроизвежда всички звуци. Те дори могат да свирят много предизвикателни класически мелодии. Но, не позволява да се свирят хубаво вибрато и завои.

 Диатоничната хармоника е най-популярната сред хармониките. На нея може да се свири много разнообразна музика. Тези хармоники още се наричат блусови. Смята се, че диатоничните хармоники раждат най-красивите звуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*