Съвети относно маркетинга на недвижимите имоти

nedvigim-imotСледните съвети могат да послужат за ориентир не само за брокерите на недвижими имоти, но и за всички, които се интересуват от покупко-продажба на недвижими имоти. Хора, заинтересовани от покупка или продажба на имот трябва да потърсят агент на купувач или съответно агент на продавач. Агентите на недвижимо имущество работят за брокери, а доходите им произтичат от комисионните при реално сключени сделки. Обикновено агентите на продавачите печелят повече пари от тези на купувачите, тъй като във втория случай вие получавате процент от продажната стойност под форма на комисионна.

Купувачите имат нужда от агент, който да свали от определената продажна цена, а ролята на агента на продавача е да гарантира, че недвижимия имот се предлага на най-високата възможна цена. От тук произтича и разликата във възнаграждението на агентите. Без значение дали сте агент или брокер, трябва да предлагате своите оферти на пазара за инвестиционни имоти по начин, по който те да са привлекателни за купувачите. Ще ви дадем няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза да сключите добра сделка.

Ефективна комуникация. Добрите комуникативни умения не бива да се подценяват, тъй като една от ролите на агента или брокера е да внушава и убеждава клиента в своите идеи, мисли и вярвания. Няма значение дали клиента е в позиция на купувач или продавач. Трябва също да умеете да давате ясна оценка на нуждите и желанията на евентуалния купувач и продавач и да съумеете да стигнете до приемливо решение и за двете страни. Един брокер или агент, независимо с колко обяви на имоти разполага, ще може да спечели потенциален купувач само, ако успее да представи недвижимия имот по начин, по който той да допринесе за есетическо въздействие в клиента и да го накара да го хареса. Всички детайли около предложението относно имота трябва да са ясно представени в офертата. Агентът на продавача трябва да убеди, от своя страна, своя клиент за това, че е благоразумно да продаде имота на съответния купувач на цената, която се уговори. Всичко това е свързано с опита на агента и брокера и способността им на кумуникация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*