Съвети за регистриране на фирма

Омръзнали ли ви е да работите за други хора, които да ви командват и често дори да се държат с вас като господари? Ако е така, значи сигурно вече сте се замисляли над темата относно регистриране на фирма. Днес се забелязва тенденцията, че все повече хора започват да се занимават със свой бизнес, като едно от най-важните условия, за да успеете е да имате ясни цели и приоритети, а също така бизнес план, който да спазвате. Погледнато реално, именно регистрирането на фирма днес е най-лесната стъпка. Да, това може би не важи, ако се заемете сами със събирането на документацията, която ще трябва да отнесете в Агенцията по вписванията, но определено е актуално, ако се доверите на услугите на адвокатска кантора.

И така, ако и вие твърдо сте решили да се заемете с регистриране на фирма и да се занимавате с някакъв бизнес, тогава ето и над какво трябва много добре да помислите преди това:

  • Какъв вид искате да е компанията ви, тоест ще се заемете с регистрация ЕООД, ООД или друг тип;
  • Каква дейност желаете да развивате;
  • Какъв е най-лесния и съответно бърз начин, за да извършите регистриране на фирма;

Според капитала, с който разполагате и каква дейност точно желаете да развивате, можете да извършите ООД регистрация или от типа ЕООД, ЕТ или АД.  След като сте се уточнили с тази подробност, следва етапа на избирането на името на вашата бъдеща фирма. То може да е напълно всякакво, но има само едно условие, а именно да не се дублира с друга вече отворена фирма в страната ни.

Начините да извършите регистриране на фирма са два, тоест сами да се заемете с това или да се обърнете към адвокатска кантора. Вторият случай е по-бърз и лесен, ако цените времето си и не желаете с дни да събирате нужните документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*