Съвети за предотвратяване на крампи на краката по време на бременност

Бременността е радостно събитие за всяка жена, но има някои физически неудобства, свързани с него. Едно от тях е мускулните спазми. Крампи на краката е често явление при бременните жени. Спазмите на краката по време на бременност са неприятни усещания, които могат да възникнат на всяко място, по всяко време и да причинят много болка, която е често непоносима.

Спазмите могат да бъдат описани като болезнени усещания, които са причинени от необичайно свиване на мускулите. Крами на краката, настъпили по време на бременност са причинени поради увеличаване на телесното тегло. Някои експерти вярват, че те са причинени поради наличието на излишен фосфор, както и липсата на калций и калий. Различните видове спазми включват менструални болки, спазми на гладката мускулатура, нощни крампи на краката и скелетни мускулни крампи.

Съвети за предотвратяване на крампи на краката по време на бременност

–          Бременност и упражнения – ежедневна разходка около 15-20 минути ще бъде полезна за вас. Това ще помогне за увеличаване на циркулацията на кръвта, раздвижване на глезените и пръстите на краката.

–          Бременност и диета – едно от най-важните неща е бременната жена да поддържа адекватна хидратация чрез консумация на много вода. Калият е важен елемент, който помага за регулиране на мускулните контракции. Бананите имат богато съдържание на калий. Както бе споменато по-горе, излишъка на фосфор в организма води до спазми. Ето затова е добре да се намали потреблението на преработени храни и безалкохолни напитки, тъй като те съдържат големи количества фосфор. Калцият е още едно средство за предотвратяване на крампи на краката. Храни богати на калций са млечни продукти, риба, бадеми, зеленчуци и др.

–          Редовни прегледи – тъй като наддаването на тегло по време на бременност е основна причина за появата на спазми, е необходимо да се вземат мерки за контрол на телесното тегло.

Бременната жена може да попречи на появата на крампи на краката с гореспоменатите методи. Въпреки всичко е добре да се потърси консултация от професионален лекар, ако те все още продължават да се проявяват. Консултация с подходящ лекар, ще помогне за прилагане на правилно лечение на това състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*