Съвети за банята

saveti-za-banqtaВсички сме съгласни, че банята е една от най-важните стаи в къщата, поради което трябва да и се обръща и специално внимание, защото от нея често зависят, нашето здраве и щастие. Ето няколко съвета как да я направите по удобна и уютна за вас:

1. В банята може да се монтира звънец за да подадете сигнал ако ви стане лошо и не можете да си отключите. За това вместо традиционното резе е по-добре да използвате ключалка, която лесно може да се отключи и отвън.

2. По време на почистване веднъж седмично ние винаги пропускаме банята. Признайте си го. В същото време, тя изисква много по-цялостно почистване: тя има топла и влажна среда – идеалното място за бактерии, гъбички и плесени. Ако тези неприятни „съседи“ вече са се установили, например, на тавана, не се опитвайте просто да махнете петната, това ще спре развитието им само за кратко. За да се отървете от тях веднъж и за всички, ще трябва да се почисти със специални химикали и едва след това да направете козметичен ремонт. Не е нужно да се изчака появата на врага, а просто да предотвратите атаката му като предварително третирате банята на ключовите места с подходящите материали.

3. От време на време е добре да измиете всичките стени на банята със слаб разтвор от дезинфектант и ъглите с четка. Разнообразие от почистващи прахове за тази цел не са подходящи за силно почеше и разруха плочката. Най-добре е да се използват течни почистващи препарати. Нанесете продукта с четка и го оставете да престои известно време, след което изплакнете обилно с вода. Огледалото може да се почиства с обикновена течност за измиване на прозорци (между другото, чиста стъклената повърхност се замъглява по малко  когато се къпете).

4. Банята трябва да се проветрява добре. За това не трябва от естетически съображения да запушвате отдушника с плочки. След къпане оставяйте отворено поне 10 минути.

Източник: http://www.keramo-bg.com/granitogres

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*