Статии – път към успешен старт на деня

Вероятно на никой не чужда ситуацията пред лаптопа с кафето за събуждане преди работа, ровейки в някой онлайн ежедневник. Но кои са тези статии, които подсъзнателно търсим и искаме да прочетем като за старт на деня?

Хората сме различни. Различни сме от цвета на очите до това какво ни вълнува.

Някои предпочитат да знаят как върви подготовката за сватбата на Анджелина и Брад или с колко години по-млад е новият любовник на Дженифър Лопез.

Други предпочитат статиите за позитивно мислене (“100 причини да се усмихнеш днес“ или “Как да бъда успешна на работното място“). В последните години теорията за позитивното мислене, което определя съдбата на всеки от нас, навлезе с гръм и трясък в България. В медиите се изписаха/преведоха се хиляди книги на тази тема, появиха се и първите „консултанти по щастие“ в страната, а хората се нуждаят да вярват, че имат контрол над живота си. Имат нужда да мислят, че това да са щастливи е заложено вътре в тях, в главата им, и не зависи от външни фактори. Така си обяснявам и факта за масовото четене на подобни статии и споделянето в социалните мрежи с други хора.

Но нещо, което не мога да си обясня за част от обществото ни, е „страстта“ им да четат статии за това кой кого убил по жесток начин, как глутница кучета разкъсали възрастен човек, кой изнасилил някъде си някога си млада жена. Истина е, че това са нещата от живота. Грозни са, но нима има някой, който не е наясно с това колко е опасен и страшен светът, в който живеем? Защо трябва сами да си напомняме? Друг е въпросът и колко е истинна информацията или по-скоро – има ли истина в тях изобщо. Медиите търсят и правят сензация дори от страданието на хората, а част от болното ни общество попива като гъба и си живее в сива картина. А защо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*