Спално бельо от микрофибър

Ако сте алергични към прах, микрофибърните спални комплекти може да са добър вариант за вас. Микрофибрите са влакната, които са 100 пъти по-тънки от косъма. Прочетете тази статия, за да разберете предимствата на наборите спално бельо, направени от микрофибър.

Поленовите гранули и праховите червеи се задържат в обикновеното бельо и могат да доведат до избухване на алергична реакция. Най-висококачествените полиамиди и полиестери се използват за производство на микрофибърни комплекти. Това ги прави безопасни за хора с прахови алергии. С тези комплекти не могат да бъдат предизвикани алергени. Въпреки, че текстурата им е гладка като велур или коприна, не е нужно да следвате специални инструкции, когато ги перете. Можете да ги поставите в стандартна перална машина като другите обикновени текстилни продукти.

Микрофибърните набори спално бельо обикновено на допир имат много гладко и меко усещане, подобно на това на сатена. Те са много тънки и леки, което ги прави добър вариант през горещите летни месеци. Микрофибрите също са доста гъвкави, което ги прави много удобни.

Микрофибърът се състои от синтетични тъкани като полиамид и полиестер. Но тези комплекти ви дават усещане за богат памучен материал, наподобяващ египетски памук. Уникално тънките влакна правят тези набори изключително гладки и удобни.

Фините влакна са изтъкани много здраво. Бельото, изработено от тези влакна, е по-леко от египетския памук. По-високият брой нишки в бельото от египетски памук гарантира качеството и дълъг живот на тъканта. Наборите от спално бельо от египетски памук може да се използват с десетилетия, но нишките в египетския памук са почти три пъти по-дебели от микрофибърните нишки. Въпреки, че дебелината на микрофибъра е по-малка от 1 denier (мярка за дебелината на влакната), те са много силни. Комплектите, изработени от тези влакна, не се късат дори при ежедневната употреба. Дори да ги перете и сушите в сушилня ежедневно, те не губят своите форма и свойства. Това спално бельо може да бъдат малко по-скъпо от обикновените памучни комплекти, но пък е по-евтино от комплектите от египетски памук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*