Ски – пощальон

Днес както си седях на работа и гледах лошото време навън, слушах и в същото време радио. Тай като живея в Bayern слушам много често Bayern 3. Освен готина музика има и много интересни дискусии на различни теми. Та днес както си слушам радиото и изведнъж започва обсъждането за пощальоните в Германия и по-точно по какъв начин разнасят пощата в лошото време.

Когато времето е хубаво никой нищо не казва, но когато е лошо, а под лошо имам предвид през зимата, когато вали сняг, то тогава навсякъде има проблеми – било с предвижване, било с доставки, било с поръчки … с една дума – с всичко. Та на едно място тука в Германия са си решили проблема така да се каже или по-скоро самият пощальон е голям ентусиаст.

Слушах интервю с него по радиото и след това веднага реших да напиша една статия и да я публикувам в някой директория за статии, защото с всеки ден установявам колко интересни и поучителни неща може да намери човек в един такъв сайт.

Та този пощальон резказваше как доставя писмата и пакетите до получателите им през зимата. Разбира се има си една жълта количка (жълто е цветът тука на пощите), с която разнася писма, вестници и малки пакетчета. Но понякога през зимата като падне много сняг той трябва да достигне и до най-отдалечената поща, за която има писмо. Пощальонът на свой ред след като раздаде писмата със своята жълта количка, то слага си раницата с останалите писма и се качва на своите пощальонски ски. Да, точно така, немските пощи са му осигурили жълти ски, с които да може той да разнася писмата.

Най-интересното в случая е, че човекът – пощальонът прави това с удоволствие. Като чух това и се замислих за ситуацията в България и пощите съответно пощальоните там. Там няма малки колички, с които да се разнасят писмата и пратките, там пощальоните ходят пеша, независимо какво е времето. Тъжно е, когато правим такива сравнения, но за съжаление такава е действителността.

Надявам се, че публикуваните на тази моя статия в директория за статии ще ви разведри или пък ще даде основания за размисъл – къде е България и къде е светът. Дано някой ден нещата се оправят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*