Ремонт на плоски покриви

Зимата наближава с бесни темпове и все повече хора се оглеждат за качествени фирми за ремонт на плоски покриви. Един ремонт на плосък покрив може да протече по няколко начина:

  • Ремонт на покриви с течна хидроизолация
  • Ремонт с рулонна хидроизолация на битумна основа
  • Ремонт на покриви с ламаринени обшивки

В тази статия ще разгледаме по – обстойно първите два вида ремонт на покриви.

Вероятно най – добрата алтернатива за ремониране на нашите доста устарели покривни конструкциие с помощта на течната хидроизолация, предимно на панелните блокове. Нейните предимства са значими – поради своите качества, тази хидроизолация е всъстояние да проникне в множеството пукнатити и неравности, които са така характерните за покривите на панелните жилища. Отделно, тази хидроизолация не е толкова зависима от правилните наклони на обработвания покрив, а както е известно, болшинството от тези типове покриви не притежават нужните наклони, за да бъде един качествен ремонт на покриви технологично – съобразен със световните стандарти в тази област. В последните 20 години на българския пазар се наложи една от най – големите прозиводители на течна хидроизолация – фирмата Изомакс. Продуктите на тази фирма намират все по –голямо приложения в ремонта на различни части на сградата – покриви, басейни, тераси, навеси, подземни гаражи.

Лесната работа с течните хидризолации и тяхната висока надеждност ги павят предпочитани материали от множеството строителни фирми, специализирани в ремонта на покриви.

Друг популярен метод за ремонт на покриви е рулонната изолация. В своята същност, рулонната хидроизолация е битум, обогатен с допълнителни вещества като минерална вата за увеличаване на прочността и стабилизатори, които предпазват хидроизолационното руло от напукване през летните жеги и ниските температури през зимата. Едно от слабите места на рулонната хидроизолация е именно наличието на тъй наречените шевове между самите рула. Това прави цялостния ремонт на покриви с този материал уязвим на течове от тези места и наличието на професионални монтажници в такива случаи е задължително. Не е за пренебрегване и професионалното оборудване, което в множество случаи отличава професионалиста от аматьора.

One Reply to “Ремонт на плоски покриви

  1. Не мисля, че рулонната хидроизолация пропуска по шевовете. Това е един доказал се материал във времето с неговата устоичивост и здравина.
    Възможно е пропускане, когато ремонтът не е направен както трябва и фугите не са запечатани ( Запечатването става посредством валяк ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*