Разград и един от неговите хотели

Разград е прекрасен малък град в североизточна България, който със своите над 30000 жители е административен център на община Разград, област Разград.  Съществуват много данни и исторически разкопки за съществуването на града още около 300 години п.х.Запазени са останките на древния град – крепост Абритус, които в момента са национална забележителност и привличат много туристи и гости на града.

Около града има флора и фауна,завидни за много области в България. Резерватите в района са Сребърна и Воден. По тези места са ходили  в момента ходят на лов и почивка много голени и важни личности.

Разград е известен и с уникалните панаири,фолклорни и международни фестивали. От 24.07.13 до 26.07.13 градът ще е организатор за поредна година на панаира на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествените занаяти. Гостите на града по това време са много.Идват гости от всички континенти и изкарват три дена и нощи в незабравимо веселие и танци.

По повод на тези празници хотелите в града са препълнени и местата са ограничени. Първо се заемат местата в малките и спокойни семейни хотели в близостта до сцената на тържествата. Хотел Интеррум се намира на 6-7 минути пеша от самата сцена.В хотелът са отседнали за две седмици представители на японската култура ,които провеждат кратък летен курс по калиграфия,японски език и оригами в Разград по покана на Айкидо клуба в Разград и със съдействието на клуб Кизуна Варна,Шисейкан Доджо Варна,ЦУТНТ Разград и частни лица.

Единствения китайски ресторант,  предлагащ не само китайска кухня, но и българска традиционна храна се намира в самия хотел в Разград.  Ресторантът предлага около петдесет места за гости и е отворен винаги за посетителите на града и участниците в панаира на киселото мляко. Това е любимият ресторант на Сенсей Тодор Гетов – IV-ти дан Айкидо, който посещава често града и води семинари по айкидо за деца и възрастни.

За контакти с хотел Интеррум, настаняване и резервации посетете страницата на хотела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*