Предсрочно погасяване на заем за апартамент

Искате да закупите апартамент? Това е чудесна инвестиция! Но не разполагате с пълната сума? Не се притеснявайте, защото в днешно време много банки и фирми отпускащи кредити имат страхотни условия, от които определено си струва да се възползвате. Лихвите са ниски и изгодни. Можете да имате мечтания дом за кратко време. Смята се, че желанието за предсрочно изплащане на заема за жилище е свързано с нашия манталитет: българите не са свикнали да живеят в дългове или поне по-голямата част от тях.

С многото схеми за изплащане на заем за жилище, които се предлагат от преобладаващото мнозинство от банките, се изчислява еднократно фиксирано плащане, което трябва да се плати за целия срок на заема за апартамент. През първите години кредитополучателят изплаща най-вече лихвите по кредита за апартамент , а основният дълг намалява изключително бавно.

Например, при заем за 20 години през първата година, само 10% от плащанията ще отидат за погасяване на кредитния орган, а 90% от изплатените средства ще отидат за обслужване на дълга. Дяловете на средствата, които ще изплатят заема, и лихвите в принудителното плащане ще бъдат равни приблизително през тринадесетата година от използването на заетите средства.

Следователно, като правило, след извършване на ремонт в апартамент, кредитополучателите се опитват да направят частично предсрочно погасяване на кредита за апартамент – доброволно да изплатят остатъка от дълга по кредита преди графика, предвиден в договора за кредит, в други думи, за да даде на банката сума, надвишаваща задължителното плащане.

И така погасяването на заем за апартамент се оказва не трудна задача за хората и много семейства предпочитат и прибягват до заеми. Дали ще отделяте по едни Х пари на месец за наем на квартира или ще изплащате собствено жилище зависи от вас. Но определено вторият вариант е по-добър. Не се колебайте да прибегнете до специалните услуги на фирми за кредитиране. Условията при тях са доста изгодни, удобни и гъвкави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*