Предимствата на гаражни секционни врати

В случай, че обмисляте закупуването на нови врати за вашият гараж, но изисквате от тях тиха и гладка работа от вашите стари врати, то секционните врати могат да бъдат много добър вариант за вас.

Съществуват 5 различни видове гаражни врати, които са както следва:

 • Крила със странично захванати панти

 • Врати Berry с въртеливо – постъпателен ход

 • Плъзгащи се

 • Гаражни секционни врати

 • Ролетни врати

Тук ще разгледаме опциите на секционните врати, които са с вертикално отваряне, но по-различно от това на ролетните.

Как работят?

Типичните гаражни секционни врати се състоят от между 4 и 6 секции (панели), всеки от които е свързан с панти с този до него. Това им позволява да застават под прав ъгъл един спрямо друг и по този начин след като тръгнат вертикално нагоре при отварянето им, те застават точно под тавана на гаража, успоредно на пода. Движението им става с помощта на ролки, които се движат по релсов път, а не се навиват над отвора на гаража върху вал.

Предимства на секционните врати

 1. Плавно, без резки разклащания движение, което прави тези врати изключително лесни за отваряне и затваряне. Така, с тях могат да работят хора от различни възрасти, независимо от тяхното здравословно състояние.

 2. При отварянето им, те застават под тавана на гаража, като това място най-често е неизползвано, което прави тези врати пространствено много ефективни.

 3. Можете да спрете автомобилът си дори на 5 сантиметра от вратите, като това няма да попречи на тяхното функциониране, тъй като те не се отварят напред или назад, а нагоре.

 4. Вертикалният плъзгащ се механизъм за отваряне на вратите ги прави идеални за автоматизиране и така те могат да се отварят с помощта на дистанционно управление.

 5. Секционните врати с изключително добра изолация и също така могат да бъдат с различни покрития, цветове, контури и други, което гарантира, че те ще съвпаднат с фасадата на всяко жилище.

 6. Тези врати са сигурни и стабилни, като можете да им се доверите за вашата и тази на гаража безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*