Правилният избор на плисе щори за дома


Пазарът на стоки за обзавеждане на помещенията постоянно се попълва от нови предложения, но плисе щори не отстъпват своите позиции и винаги си остават на върха на популярност. Като предмет на интериора прекрасно се вписват в повечето дизайнерски решения.

Изработват се от плътна хартия, тъкан или мека пластмаса. Обикновени варианти за функционален декор може да се направят и саморъчно. Предимствата на плисе щорите са, че това са продукти, изработени от гофриран материал с различна плътност и текстура, с шарка или един цвят. Особените материали осигуряват редица предимства. Те могат да се перат, ако не са от хартия.Това най-добре се оценя, ако се ползват в кухнята или на балкона.

Плисе щорите могат да закриват пространството от долу до горе, което е много удобно за помещения на първия етаж, за кухня, балкон или басейн. Те са единственият вариант, който може да се използва за декориране на прозорци с нестандартна форма – триъгълник, полукръг, трапец. Само те могат да се монтират на прозорци на капандура и мансарда. При събрано положение образуват много плътна гънка, която лесно се крие под тънък корниз и заема минимално разстояние от стъклото. Прекрасното съчетаване на материал и текстура позволява да се избере идеалния вариант за всяко помещение.

Има възможност плисе конструкциите да се поставят на алуминиеви, пластмасови и дървени прозорци. Платното им може да се състои едновременно от два различни вида материи и разцветки. Това позволява да се регулира степеннта на затъмняване на помещението, да се контролира защитата от слънчевите лъчи или нежеланите погледи.

Плисе щорите може да се поставят по различни начини, да се избират разнообразни варианти на регулиране. Те могат да бъдат вериги, въжета, или дори дистанционно електрическо управление. Конструкциите от хартия и плат могат и саморъчно да се направят, което позволява лесно да се променят в зависимост от интериора.

Подходящите плисе щори за вашето помещение могат да бъдат избрани от дизайнер. Това може да направите и вие самите, като за целта трябва да сте наясно с интериора, който искате да получите. В интернет пространството има много предложения на разнообразни конструкции, изработени от различен материал в богата цветова гама. Можете да задоволите своето любопитство като разгледате различните онлайн предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*