Портал за животни- кучето и лошият дъх

Кучетата често имат неприятен дъх. Това може да бъде причинено от определена храна (ниско качествена храна или консумиране на човешка храна), както и поради липса на грижа за устната кухина. Използването на четка за зъби при кучетата е трудно и повечето собственици се отказват след първия опит. Така се образува неприятна плака, която бързо може да се превърне в сериозен проблем.

Във всеки портал за животни можете да откриете съвети за по-специфични грижи, за да се избегнат усложнения. В следващите редове сме събрали най-съществените неща, които трябва да знаете за хигиената при кучетата, за да бъде щастлив и доволен вашият любимец и да му се радвате дълги години.

Днес производителите на кучешка храна предлагат специални стоматологични кости, които са чудесни за поддържане на оралното здраве на животното и да с висока хранителна стойност. На пазара има голямо разнообразие на зъбни лакомства, което може да ви затрудни при избор на конкретна марка. Някои лакомства съдържат естествени вещества, което определено е плюс, пред тези, които имат химикали. Ако кучето ви е с чувствителен стомах, прочетете какви са съставките на лакомството. Продуктите не винаги са толкова добри, колкото изглеждат.
Когато давате на кучето от специалните стоматологични кости или солети, наблюдавайте как ги дъвче. Внимавайте да не отхапва прекалено големи парчета, защото така има опасност да се задави. Ако любимият ви приятел погълне цяло по-едро парче, има вероятност това да доведе до храносмилателни проблеми.
На всеки две седмици трябва редовно да миете кучето. Имайте предвид, че неговото тяло е много по-различно от нашето, така, че изберете подходяща паста за зъби за кучета.
На пазара за кучешка храна се предлагат и други продукти за премахване на лош дъх: спрейове и специални прахчета. Не избирайте продукти, които съдържат химикали, за да не навредят на кучето ви. Доверете се на естествените съставки, доколкото е възможно. Лекуващият ветеринар може да ви помогне при избора на подходящ продукт за устна хигиена. Тежките случаи изискват професионална грижа или почистване за отстраняване на проблема. Остъргването на натрупаната плака е неприятно за кучето, но пък поддържа устната му кухина в добро състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*