Ползите от почивката в Западните Родопи

Жадувате ли за цветни емоции и спиращо дъха шофиране, готови ли сте да се тествате и да откриете нови аспекти на възможностите си? Всичко това ще ви бъде представено от планините, в които е невъзможно да не се влюбите. Те очароват, печелят сърца. Пътуването до планински райони е предимно полезно за тялото, но е и чудесна релаксация за душата. Можете да прекарате ваканцията си тук по всяко време на годината. Почивката в планината е представена от различни възхитителни дейности.

Заповядайте в еко къща за гости Кристал в село Триград, Западните Родопи. Къщата разполага с малко повече от 10 лега за настаняване, интернет, домашна храна, невероятна природа и маршрути за разходка и природни заблежителности.

 

Ползви от почивката в планината

След като вземете решението да отидете в планината, получавате уникална възможност да укрепите здравето си, да повишите психологическия си дух и следователно да станете по-уверени в себе си. Чистият, чист планински въздух е истинска панацея за белите дробове, помагайки за тяхното прочистване. Всъщност по време на престоя им в град, замърсен с газове, много вредни вещества попадат в тях.

 

 

Почивка в планината

Хората ходят в планината с различни цели: да ходят, да карат, да се катерят. Тези, които отиват тук за приключения, определено ще открият много нови неща и ще получат много положителни емоции. Само тук можете да забравите за натрупаните проблеми, да се скитате дълго по пътеките, наслаждавайки се на цветните пейзажи. Плувайки в най-чистите води на планински реки и езера, усещайки атмосферата на уютни къщи в планината – такива впечатления ще останат с вас дълго време.

 

Подобряването на тялото е това, от което всеки има нужда. Но, за съжаление, няма толкова много възможности за това. Къмпингът в планината включва физическа активност. А движението, както знаете, е живот. След такава ваканция ще се почувствате весели и заредени с енергия. И никаква умора! Ще можете да забравите за стреса, непрекъснато ще бъдете придружавани само от страхотно настроение.

 

Ползите от почивката в Западните Родопи

Великден и майски празници в планинатаще ви помогне да изпитате пълноценно красотата на пролетната природа. През май всичко тук диша със свежест, любов и хармония. Тревни площи, цъфтящи с всички цветове на дъгата и просторни долини, изумрудени гори и слънчеви ливади, кристално чисти реки – това не е пълен списък с това, с което планините могат да ви изненадат по това време на годината. Организирайте пикник на фона на такава природа – какво по-добро? Ще бъдете придружени от пеене на птици, мърморене на потоци, приятна миризма на свежа зеленина и аромати на диви цветя.

 

 

Разходка в планината

Най-популярният вид отдих в планината през лятото е туризмът. По друг начин се нарича трекинг. Той не предвижда специална физическа подготовка. По време на такава разходка туристът ще получи впечатления, които ще останат в паметта дълги години. Вечерните събирания край огъня ще се превърнат в специален ритуал, покрит с невероятни аромати. Интересни снимки ще ви напомнят за една незабравима ваканция, защото е просто невъзможно да не уловите такава красота.

 

Екскурзионната група е придружена от водач. Той поема организационните въпроси, отговаря за безопасността на туристите. На път можете да вземете със себе си само необходимите неща, включително храна и вода, така че раницата да не е твърде тежка. Обикновено се транспортират палатки, спални чували и други аксесоари. В допълнение към транспортните услуги, на туристите се предоставят:

 

необходимо оборудване;

комплексно хранене;

вход към всички обекти според програмата.

 

Какво да правите в планината през студения сезон?

 

Сноуборд в планината

Много туристи са привлечени от зимата в планината ски и сноуборд… Какво по-хубаво по това време на годината от усещането за хрускане на сняг под краката, свеж мразовит въздух, спускане от планината под свирка на вятъра и отсъствие на шум от автомобилите? Бързането по пистите е не само усещане за скорост, шофиране, но и елемент на спортен дух, особено ако не карате сами.

 

Повече физическа и психическа подготовка, отколкото карането на ски, изисква сноуборд. Тя включва спускане по снега от планински склон върху специална дъска (сноуборд) с изпълнение на акробатични каскади. Този спорт е млад, но доста прогресивен. Ако искате да си погъделичкате нервите, научете се как да правите различни акробатични каскади, тръгнете на приключение. Но трябва да помните, че това е изключително забавление, което изисква спазване на правилата за безопасност.

 

Почивка в планинатаНай-добрият вариант за почивка. Всеки нов ден обещава много впечатления и коктейл от ярки емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*