Полезни съвети за по-стилна баня

Традиционния изглед в банята, макар практичен и уютен, се свързва по-често с бюджетни модели продукти за баня, които не се отличават със дизайнерски подход и по-красива визия. Също така някои практики и навици в банята правят така, че тя да не изглежда толкова стилна и модернистична, колкото ни се иска. Затова ето няколко бързи съвети, как да повишите естетическия изглед в банята и тя да стане по-стилна без да се налага да правите големи ремонти.

 Обърнете внимание на аксесоарите в банята. Дори и мивката да има отделено място за сапун, много по-красиво стои, ако закупите сапунерка, в която да го поставяте. Когато сапунерката е част от комплект със чаша за баня, дозатор за течен сапун, четка за тоалетна, тогава вече получавате много по-стилна визия при мивката.

Същото може да се каже и за закачалките, хавлийниците, пешкирниците в банята. Когато те са от една колекция е разпръснати според удобството в интериора, получавате много по-подредена визия и съответствие между отделните елементи.

Огледалото също може да бъде променено. Ако имате достатъчно складово пространство около мивката, вместо горен огледален шкаф или обикновено огледало, можете да разчитате на нещо по-стилно като визия, с красива рамка и форма, която ще промени тотално изгледа в банята.

 Декоративните елементи в банята също не са за пренебрегване. Трябва да се възползвате при местата където има място за поставяне на декоративни изделия, така че да украсите банята с цвят и материя. Идеите в тази посока не са никак малко. Също така можете да добавите и още един декоративен елемент, чрез специални 3D протекторите или настилки в банята, на тема, която ще отива много на вече присъстващата стилистика.

 Кърпите и хавлиите също играят важна роля в цялостната визия за пространството. Ако те са различни като цветове, които не си пасват, това няма да има много стилен ефект в интериора. Когато изберете обаче една стилистика, която да ги свърза, тогава естетическата визия се повишава.

Има още малки неща, които да направите, за да направите банята си по-стилна. Разбира се те трябва да се базират на това, което имате като актуален интериор и това, което искате да подобрите. Не правете промените като самоцел, а като необходимост.

Източник: Списание Баня БГ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*