Полезните храни за справяне с инфертилност

За да забременеем трябва да сме в добро здраве и да се храним правилно. Има някои видове храни, които имат благоприятно влияние за зачеване и е добре да са бъдат част от ежедневното ни меню. Добре е предварително да се осведомим какви съставки съдържат храните, които консумираме. Според свойствата им можем да се насочим към определени видове, улесняващи забременяването. Ето какво препоръчват специалистите по инфертилност от „Фрамар“:

Витамин В9 ( фолиева киселина)

Всички бъдещи и настоящи майки знаят, тя е жизнено важна и необходима за зачеването и правилното развитие на плода. Други важни вещества, които допълват действието на киселината са:

Витамин С, витамин В комплекс, цинк, желязо и селен. Консумираната храна, съдържаща тези съставки трябва да се измива добре и да бъде приготвена здравословно.

Оптималното тегло и доброто здраве са важен фактор за зачеването. Жените с наднормено тегло забременяват по – трудно.

Всяка жена трябва да увеличи полезните храни в своето меню, а именно:

  • Риба
  • Пресни зеленчуци и плодове
  • Сирене и пълномаслено мляко- обезмаслените продукти не са полезни, защото имат липса на много важни хранителни елементи.
  • Телешко и пилешко месо – жените вегетарианки забременяват трудно. Протеините и желязото съдържание се в тези храни са от ключово значение искащите да забременеят жени.
  • Ръжен хляб – ако досега сте избягвали хляба, време е да се върнете към него. Хлябът съдържа фолиева киселина и всички витамини от група В.
  • Спанак – диетичен и много полезен. Той не съдържа захар, холестерол и мазнини, богат е на желязо, калций и витамини А и С
  • Овесени ядки – направете ги част от сутрешната закуска, ще повишите тонуса и здравословното си състояние, увеличавате и шансовете за забременяване.
  • Леща – пренебрегвана, но много полезна. Продуктът съдържа почти всичко необходимо за жените, които правят да забременеят, включително магнезий, желязо, цинк, фосфор, фибри и витамини В1 и В2, както и В3, В5, В6 и фолиева киселина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*