Полезна информация за електронната фактура

Електронната фактура е счетоводен първичен документ, който е валиден и действа както пред българското, така и пред европейското законодателство. В нея се съдържат задължителните за подобен документ реквизити. Задължително условие е, нейното съдържание и това на хартиената да бъдат идентични. Хубавото при една електронна фактура е, че се издава по-лесно и бързо, а изпращането и съхраняването й са по-удобни.

Валидността на електронните документи се постига чрез съдържането на определените реквизити и гарантирана цялост, и автентичност на произхода. Разбира се, потребителят трябва да потвърди получаването на определената електронна фактура.

Сигурно се чудите каква е разликата между хартиена и електронна фактура. На външен вид, тези документи са същите като хартиените, с разликата, че тези могат да се възпроизведат на компютър. Освен всичко, това е лесен начин, предприятието да изпрати фактурите по имейл.

Електронните фактури се издават максимално бързо, имат същото съдържание и реквизити, като това на хартиените и възможност за автоматично попълване на данни. Те имат много плюсове, благодарение на които се спестяват пощенски разходи. Удобно е записването на технически и хартиен носител.

Ако обобщим, една електронна фактура съчетава редица предимства – защитават от забранен достъп, екологични са, спестяват време, благодарение на интернет и имейл, хората пестят пари от пращане на документ по куриер или поща, и от купуване на хартиени кочани, не пристъпват закона, гарантират съхраняването на важни данни, достъпни са навсякъде и по всяко време, след време се разглежда лесно и за нула време, освен това заемат по-малко място в офиса, като по този начин може да се направи място за други вещи.

Важно е, че за да управлявате и да издадете фактура, трябва да си направите регистрация. Задължително е да запомните и да не забравяте паролата си. Щом влезете в съответния сайт, ще се запознаете със стъпките, по които трябва да минете, за да бъде регистрацията ви успешна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*