Парфюми – щипка любов за себе си

Хората използват парфюми от древни времена (“fumare“ – чрез дим (лат. ез.) –в буквален превод окадяване с ароматно вещество в религиозни ритуали). Предполага се, че датират още отпреди 4000 години в Месопотамия. Римляните и египтяните са изиграли основополагаща роля в парфюмерията. Първоначално, екстрактите са се извличали от растения, дървесни видове, смола, билки и цветя. Едва преди около 300 години във Франция за пръв път се използват химически синтезирани аромати и страната се превръща в най-мощният производител на парфюми в света и до днес.

Някъде бях прочела, че първото нещо, което мъжът забелязва в една жена са очите и аромата на нейния парфюм. А дали той отговаря на същността ти? Според експертиправилно подбраният парфюм говори много за нас (за характера, навиците, настроението ни), и също така може да придаде уникалност в личността както на жената, също така и на мъжа.

В днешно време, жените изпадаме в истинско затруднение при избора на своя аромат. Причината е безкрайния асортимент от дамски парфюми на пазара. И все пак, винаги може да поискаме мнение от консултанта в магазина, да помиришем тестери или да съберем впечатления в интернет от коментари във форуми и ревюта.

Чувала съм, че е хубаво да сменяме аромата си през различните сезони. За летните месеци са по-подходящи леки, разхлаждащи, свежи аромати. Докато през зимните дни за предпочитане са наситените мускусови ухания.

При избора на парфюм, мъжете са прагматици. Те често избират позната марка без да се съобразяват с факта, че избраният аромат не отговаря на тяхната същност (на социалния им статус, на начина им на живот). Пазарът на мъжки парфюми (подобно като при дамските) е всеобхватен и предлага невероятно разнообразие от аромати.

Доза стил и щипчица любов – парфюмът винаги е бил и ще бъде добър избор за стилен подарък с повод и без повод за любими хора.

По парфюма ще го познаете…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*