Пазаруването на дрехи – проблемите, с които се сблъскваме

За да бъде пазаруването на дрехи приятно…

drehi Пазаруването на дрехи и обувки за много жени е своеобразна терапия. Така се награждават за някои успехи – лични или служебни, отделят време само за себе си (а не докато се грижат за хилядите задачи вкъщи и на работа), обновяват гардероба си с нужните елементи и т.н.

Въпреки това, всяка от нас среща някои трудности при това, иначе приятно, занимание.

„Харча много“

Чувството за вина може да съсипе всяко хубаво изживяване. За да не се стигне до самосъжаление, криене на касови бележки и т.н. упражнения, просто вземете със себе си само сумата, която сте склонни или имате възможност да отделите за покупки.

„Слушам продавачките и после ме е яд“

За да не се подвеждате по сладкодумните увещания на консултантките в големите магазини, просто им заявете още от началото, че искате да огледате, прецените и едва тогава ще ги потърсите при нужда.

Не се притеснявайте, че ще ги обидите, това все пак им е работата, бъдете категорични, но не и резки.

„Дрехите не ми стоят както искам“

Когато отивате да пазарувате нови дрехи, задължително носете хубаво и удобно бельо, това, което обикновено носите в ежедневието си.

Ще се изненадате каква разлика може да има в начина, по който изглежда една риза, ако я носите с различни сутиени.

„Не обичам да пазарувам с приятелки“

Изобщо не е задължително да излизате на пазар по групи. Някои хора мисля по-трезво, когато са сами. Иначе коментарите и убежденията, колкото и искрени да са, може да ви заблудят да направите недобра инвестиция.

„Видях купените от мен неща намалени само след два дни“

Да, изключително неприятно усещане, че си се прецакал. Всъщност, всички големи магазини за дрехи пускат често разпродажби, обикновено при смяна на сезоните. Затова, ако наближава такава, ослушвай се за намаления в предпочитания от теб магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*