Основни правила от здравен портал „Фрамар“ за предотвратяване на целулита

Появата на целулит по тялото е като бедствие за всяка жена и зависи от хормонални, хранителни и генетични фактори. Борбата с този проблем определено е трудна и изисква много усилия и упоритост. В здравен портал framar.bg ще откриете най – съвременните медицински продукти и полезна информация за образуването и лечението на целулит. Вижте част от съветите, които дават специалистите:

Правилно хранене

Целулит имат слабите и пълните жени, никой не е застрахован. Факт е обаче, че колкото повече мазна и сладка храна консумираме това увеличава появата на целулит. Една диета и свалянето на няколко килограма определено няма да имат никакъв ефект. Трябва да се промени начинът ни на хранене, да се избягват сладки и мазни храни, да увеличим приема на вода, плодове и зеленчуци.

Редовен масаж

Ако можете отделете време и средства за такъв тип масаж. Разработени със специални програми и кремове, масажът ще покаже своя ефект след няколко третирания на засегнатите места с “раздути мастни клетки “. В домашни условия можете да правите кръгови движения от долу на горе с ръце върху проблемните зони.

Специални препарати

Новите продукти с интензивно действие са ефикасни, но трябва да се прилагат редовно и продължително. Не е лесно мазнини трупани с години да се унищожат за дни. Продуктите срещу целулит съдържат масла извлечени от природни съставки в комбинация с медицински компоненти, те предпазват от проникването на глюкозата в клетките и по този начин предотвратяват образуването на мазнини, оказват регенериращо действие, съдържат различни микроелементи, витамини, протеини и аминокиселини. Тези средства е добре да се използват наред с масаж и постоянни физически упражнения.

Кофеин

Кофеинът спомага за разграждането на мазнините и изхвърлянето им от мастните клетки. Пиенето на кафе оказва много положително въздействие в борбата с целулита, но (винаги има едно „но“)… то трябва да бъде чисто, без захар и сметана. Кофеинът е приложим във много антицелулитни препарати. Прилагането на специални ампули с неговото съдържание след две, три седмици значително подобрява вида на “портокаловата кожа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*