Няколко билкови и домашно приготвени средства срещу синузит

Днес съществуват многобройни средства за борба срещу синузит, както билкови, така и продукт на химическата промишленост. Вторите преобладават на пазара, но не са редки случаите, когато от тях се получават някой нежелани странични ефекти. Затова тук ще се опитаме да ви покажем, растителните и билкови средства, които имат добра ефикасност при лечение на синузита. Вижте, някой от най-добрите примери:

  1. Бромелаин (познат и като бромелин) – това е един ензим, който се извлича от ананаса. Помага за разграждане на слузта и облекчава някой от най-често срещаните симптоми на синузит, а също така предпазва от доста други инфекции.
  2. Ехинацея – това растение има силно противовъзпалително свойство и е начело в списъка на имуностимулаторите. То потиска производството на ензими в бактериите и така те не могат да атакуват мембраната на синусите.
  3. Екстракт от маслинови листа и хидрастис – тези две съставки са много ефективни срещу бактериални и гъбични инфекции.
  4. Витамин С – известен е със своята способност да засилва имунната система и така се превръща в чудесен лек срещу синузит. В същото време спомага за намаляване нивата на хистамин, който причинява възпаления.
  5. Цинк – това е хранително вещество, което може да убие доста от вирусите, които атакуват тялото. Полезно е, защото скъсява периода на настинките и така не им позволява те да преминат в синузит. Цинкът също е от съществено значение за намаляване на болките и за предотвратяване на инфекциите.
  6. Кверцетин – това е флавоноид, който се среща в плодовете и в зеленчуците. Засилва ефекта на витамин С и контролира хистамина в тялото.
  7. Манго – то допринася за създаването на здрав епител, благодарение на голямото съдържание на витамин А в него. Това помага за предотвратяване на честите нападения от вируси и различни бактерии.
  8. Лук и чесън – лютивият им вкус съдейства за отпушване на носните проходи и насърчава евакуацията на слузта. Могат да се използват като подправка на почти всяка храна.
  9. Зеленчукови сокове – няма ограничени на зеленчуците, които можете да използвате при синузит. Най-често се препоръчват морковите и спанака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*