Кога е нужен професионален домоуправител


Домоуправителят във входа на жилищна сграда работи за това съкооператорите да съжителстват мирно, без конфликти и неуредици. Това е лицето, което може да реши всеки един спор възникнал на етажната собственост. Управителят е човек с права, които са присъдини от съответната община, ако някои ги наруши, то той може да налага различни видове санкции.

Ако изпитвате затруднения с избора на домоуправител, е желателно да потърсите алтернатива в платените услуги и фирми. Имате възможност да заплатите месечна такса за пакетна услуга по управлението на входа. Тази услуга се извършва от професионален домоуправител, който е задължен да упражнява правата си, спазвайки Закона за управление на етажната собственост.

В случай, че се чувствате безсилни и няма кой да ви защити, то имате право да свикате Общо събрание, на което да се дискутира наемане на професионален домоуправител. Само по този начин ще бъде възстановена дисциплината и ще забравите за проблеми със съседи и наематели. Платеният домоуправител е длъжен да въдвори ред и да упражни правата си.

Освен това, плащането за професионален домоуправител ви осигурява получаване на пълен пакет от услуги, които включват: водене на домова книга, събиране на такси, организация на ОС (Общо събрание), свикване и консултации с Управителния съвет на входа, взимане на важни решения относно поставяне на дограма, закупуване на входна врата, хидроизолации и така нататък.

Ето защо, ако нямате човек, който да върши цялата работа, то най-доброто решение за вас и останалите живущи във входа е да наемете професионалист. Този тип услуги не са кой знае колко скъпи, но за сметка на това са много ефективни, както ще се уверите и сами. От вас се изисква да намерите добра фирма, която не прави компромиси с качеството на кандидатите си.

В обобщение
Да, има моменти, в които професионалният домоуправител е правилния избор. Имайте предвид, че ако пренебрегнете този платен вариант за входа ви, може да сменяте домоуправители като ”носни кърпи”, но те няма да вършат работата, за която са избрани. По-добре дайте тези отговорности в ръцете на обучен специалист, работещ в този бранш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*