Надсвирване

5533Надсвирването е музикален феномен, който съществува в много култури по света, а в България е особено изразено. Днес, то не е част от някакъв специален ритуал, а е възможност за много млади и стари музиканти да показват възможностите се на по-голяма сцена в компанията на други музиканти – но не в ожесточен спор за кой е по-добър, а в класическо съперничество, което се измерва с ноти, ритми и умения.

Надсвирването във фолклора е свързано с музикални инструменти, които въпреки своите древни корени и широкото приложение в народното творчество, днес са станали част от много и различни музикални жанрове. Затова можете да си купите такива инструменти от музикалните магазини или ако сте маниак по темата, да ги поръчате от майстор, който да направи един специално за вас. Днес може да се сдобиете, с гайда, кавал, тъпан и да се надсвирвате с музикантите на големите събори, или по сборове и седенки.

Но ако сте фен на рок музиката, надсвирването също е част от рок културата. Една супер електрическа китара, може да покаже своите умения в китарен дуел с друг модел китара, за наслада на музикалните фенове. Китаристите са известни със своето огромно его и китарните дуели са други добри китаристи, може само да оправдае и да подсили това мощно усещане. Барабанистите също могат да си устроят едно надсвирване, като при тях нещата също могат да придобият извънземни мащаби заради възможностите, които един комплект барабани предлага.

Едно пиано също може да бъде поле на надсвирване, като музикантите могат да импровизират върху класическо произведение, могат да джазират и да покажат своите умения. Като споменахме джаз, там свиренето на тромпет или саксофон също предоставя голяма база за надсвирване.

Като музиканти, винаги се стремете да достигнете това ниво на умеене на вашия музикален инструмент, така че да участвате в надсвирване.

Източник: ПРЕСАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*