Мъжки спортни долнища

Коя е най-луксозната материя за направата на спортни екипи, включително и на мъжки спортни долнища?

В днешната статия ще Ви разкажем за възможно най-скъпата, поне на този етап, материя за изработка на спортни артикули, видове материи и техните предимства.

Правейки това, ще се постараем да Ви обясним защо тази материя е така ценена и какви са предимствата ѝ пред останалите. Е, да започваме?

Видове материи за спортни стоки.

Естествена тъкан

Основните материи за производство на дрехи и спортни стоки включително са естествени тъкани. За да носим по-дълго време любимите си спортни артикули е необходимо да знаем повече за материите, от които са изработени. Това е особено важно за правилната им грижа, пране, гладене и третиране. Интересното в случая е, че невинаги познаването на етикетите ще Ви помогне да се ориентирате как точно трябва да се грижите за живота на дадена материя.

Към естествените тъкани се включват:

  • Памук – най-големите производители на памук все още са Китай, САЩ и Египет. Практични и лесни, памучните дрехи са най-лесни за гладене, особено ако се налага работа с висока температура.
  • Лен – основни производители са Белгия, Франция, Холандия, Русия и Полша. Изсъхва по-бързо от памука, но пък не е толкова еластичен и лесен за изглаждане на гънки.
  • Вълна – главните производители са Южна Африка, САЩ, Китай, Нова Зеландия, Русия. Страхотна материя, която не се мачка, но попива лесно влагата и бива любима храна на молците и други насекоми. Вълната се глади на ниска температура.
  • Коприна – произвежда се в Китай, Бразилия, Индия, Южна Корея. Чудесна, красива материя, използвана за направата на официални, елегантни облекла. Подобно на останалите естествени материи, коприната също не се използва обикновено за шиене на спортни екипи и артикули. За тях се използват изкуствените тъкани.

Изкуствени тъкани

Фактът, че говорим за изкуствени материи далеч не означава, че говорим за второ качество продукт. Напротив, в ежедневието на всички ни изкуствените тъкани заемат важна позиция, най-вече, разбира се, в спортните облекла, дамски и мъжки спортни долнища, горнища и така нататък.

Това е така, защото по подразбиране спортните екипи трябва да са максимално удобни и да не изискват чак такава грижа и поддръжка. Ето защо при тях говорим за немачкаеми материи, често са леки, проветливи – особено летните модели спортни екипи – удобни и създават усещане за свобода и движение.

Единственият им минус е, че могат да бъдат далеч по-лесно съсипани, например, да пожълтеят по време на спорт или от близък контакт с огън/топлина (например, когато се сушат зимно време).

Най-често, спортните екипи биват изработени от следните качествени, предпочитани и удобни материи:

  • Полиестер – устойчива материя, изсъхва бързо, съчетава се с облеклото с лекота
  • Спандекс – изключително еластична материя, пере се супер лесно
  • Рашел – води се най-луксозната материя за направа на спортни стоки. Отличава се с изключителната си мекота и нежност при контакт с кожата, качествена изработка, издръжлива на теста на времето материя и приятен външен вид. Неслучайно, едни от най-скъпите и модерни модели спортни екипи на топ марки се изработват от рашел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*