Предизвикателството на мощните моторни яхти


Съвременните производители на моторни яхти предлагат голямо разнообразие от модели и варианти, което улеснява избора и на най-претенциозните клиенти. Собственици на такива скъпи превозни средства като хеликоптери, самолети, мощни моторни яхти са само представители на политическия елит или на крупния бизнес.

Мощните плавателни съдове, които се задвижват с мотор ги прави независими от атмосферните условия, от дълбочината на морските и океански води. Могат да развиват мощна скорост и да осигурят прекрасна почивка сред вълните, както и разходка за кратко време. Предлаганите модели са все по-интересни. Дизайнът се променя, имат привлекателен външен вид, а вътре обзавеждането е зашеметяващо.

В производството на моторните яхти навлизат нови материали с нови технологии на производство. Корпусите са устойчиви на голямото и динамично натоварване, а оборудването – надеждно и издръжливо. Вътрешността е в разкош – скъпа дървесина на тик, червено дърво, естествена кожа, а сплавите са от най-добрите. Има и много заявки за индивидуална изработка на яхта, което не е проблем за дизайнери и производители.

Както писахме и по-горе това са плавателни съдове за избрана част от обществото – хора с големи финансови възможности, защото стойността на покупката е много висока. Освен това разходите за поддръжка са също високи. За зазимяването са необходими средства, които да осигурят добро запазване в престижен яхт клуб с всички изисквания за качествено съхраняване през периода когато не се ползва плавателния съд. За периода на ползване трябва да се осигури екипаж за моторните яхти, което също е свързано с много разходи.

По красивите крайбрежия на морета и океани непрекъснато се появяват уредени яхт клубове, които осигуряват удобни пристанища, изискани хотели и ресторанти, подвижни цистерни за зареждане на гориво, има питейна вода, съвременни сервизи за техническо обслужване.

За всички, които не могат да си позволят покупка на нова моторна яхта големите яхт клубове предлагат такава втора ръка или под наем. Наемането на моторни яхти се предпочита и заради факта, че не се налага да се правят разходи през периода, когато не се ползват. Така ангажимента е само по време на ползване – договора за наем се сключва за определен от клиента срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*