Мога ли да се доверя на бързи онлайн кредити?

Въпреки че винаги трябва да внимавате да споделяте информацията си онлайн, много онлайн кредитори са уважавани компании, работещи в регулирана индустрия. За разлика от големите банки, онлайн кредиторите са склонни да се специализират в специфичен вид финансиране, като заеми до заплата, и работят с клиенти, които традиционните банки може да пропуснат. Като кредитополучател можете да се възползвате от по-достъпни заеми, ниски лихвени проценти и бърз процес на кандидатстване и финансиране.

Разликата между онлайн кредиторите и традиционните кредитори

Онлайн кредиторите обикновено са компании за финансови технологии, много от които стартираха и се разраснаха в годините след Голямата рецесия. Някои онлайн заемодатели си партнират с банки за финансиране на заеми, докато други използват различни източници на финансиране. Онлайн кредиторите за бързи кредити са склонни да се разграничат от традиционните кредитори по няколко начина:

Фокусират се върху един или два продукта. Един онлайн кредитор може да предлага само един продукт, като например бърз заем, вместо пълен набор от банкови услуги. Някои обаче се разраснаха и вече предлагат повече от един продукт, като заеми до заплата и лични кредитни линии.

Те автоматизират голяма част от прегледа на приложението и процеса на абониране. Фокусът върху технологиите, автоматизацията и използването на алтернативни данни позволява на онлайн кредиторите да вземат бързо решение, когато кандидатстват за заем. Въпреки че този метод за одобрение на заем може да изнерви някои кредитополучатели, реномираните кредитори могат да направят този процес безопасен и ефективен.

Те работят с голямо разнообразие от кредитополучатели. Банките са склонни да предлагат бързи заеми само на най-кредитоспособните кандидати, ако изобщо предлагат. Някои онлайн заемодатели също работят предимно с хора с отличен кредит, но други се фокусират върху обслужването на тези с лош кредит.

Бързите онлайн кредити стават все по-популярни

Растежът на компаниите за онлайн финансови технологии, предоставящи на потребителите лесен достъп до бързи заеми, е отчасти отговорен за този растеж. Много хора откриват, че могат да спестят пари, като използват онлайн личен заем за консолидиране на съществуващ дълг с висок процент или за финансиране на големи покупки. Всъщност потребителите с лош, добър или отличен кредит получават по-ниска ставка.

Как да намерите надежден онлайн кредитор за бързи кредити

Може да искате да започнете с добре известни онлайн кредитори или кредитори, които са банкови клонове, тъй като тези компании разчитат на своята репутация и кредитен бизнес, за да оцелеят.

Ако не сте запознати с дадена компания или дори знаете името, но искате да извършите допълнителна проверка, следвайте тези стъпки, за да проверите дали е надеждна:

1.Търсете новини за компанията. Можете да намерите съобщения за успехи, неуспехи или висящи дела на компанията. Те могат да ви помогнат да определите с кои компании искате да работите.

2.Прочетете отзиви онлайн. Често можете да намерите рецензии, които обсъждат плюсовете и минусите на различни компании. Съдържанието на рецензията може да ви помогне да вземете решение, когато избирате между кредитори с подобни оферти.

3.Попитайте приятели и семейство. Въпреки че вашето финансово състояние може да е различно от тяхното, питането на близки до вас за препоръки на компании, които са използвали и на които могат да се доверят, може да ви накара да се почувствате по-комфортно. Все пак ще трябва да направите свое собствено проучване, за да сте сигурни, че компанията е стабилна.

4.Проверете записа си. Кредиторите и кредитните брокери трябва да се регистрират, за да предлагат бързи заеми, и често можете да намерите страницата, която изброява техните държавни лицензи, като потърсите името на кредитора плюс „лиценз“. След това можете да проверите номера на лиценза на уебсайта на вашата държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*