Кратка история на пианото

Ако сте се записали за уроци по пиано, в момента,  все още планирате да вземете един урок или искате да си закупите пиано от музикален магазин е важно да знаете не само да свирите нотите правилно, но и да се запознаете с кратката история на пианото. Като пианист, Вие трябва да знаете някои събития, които са се случили в миналото по отношение на музикалната традиция, в която се намирате в този момент. Интересно е да се научат нещата, които са довели до откриването на магическия инструмент – Пианото.

Както и децата, които са в процес на обучение на пиано, така и възрастните пианисти се очаква да знаят всичко за историята на пианото. Знам, че повечето от нас искат да научат повече за инструмента на който свирят. Посредством добавянето на повече знания за историята на пианото, пианистът ще се научи как да свири на пиано с благоговение и внимание към майсторите пианисти по време на ранните години. Това ще ги вдъхнови да подобряват уменията си с всеки изминал ден.

Няколко пианисти занаят, че съвременното име – Пиано, произлиза от италианската дума  „пианофорте“ , което е съкращение от думата, пиано – тихо и форте – гръмко на английски език. Това име е измислено с цел да се отличава този инструмент от клавесина, който има по-слаб звук в сравнение с повечето пиана.

Пианото е основен инструмент за създаване на звук чрез почукване на струните, а клавесин произвежда звук от придръпване на струните. Бартоломео Кристофори, е майстора на музикални инструменти изобретил пианото през 1700 г.. Пианото е направено по такъв начин, че чука се връща обратно в начална позиция, след като удари струните. Този механизъм прави разграничение на пианото в сравнение с инструментите марка Cristofori, направени впоследствие.

По-късно, след Cristofori е и неговото световно откритие, второто поколение пиана идва на показ. Те често се наричат пиана от „ерата на Моцарт“. Моцарт е бил много известен по време на 18-ти век. Неговите произведения са били винаги на върха и въплъщение на музиката. Във всеки случай, когато той реши да свири, да композира музиката си и да я изпълнява пред хората, пианото бил най използвания инструмент. Всички от произведенията му са съставени на пиано и това става причината, поради която много клавишни инструменти са продадени по това време.

През 1971 г., когато Моцарт починал, Европа навлязла в индустриална революция, което значително променило всички аспекти на живота, като се включат изкуство и музика. Напредъка в технологиите през 1800г. Възможност на пианото, да прогресира изцяло към инструмента, на който свирим в наши дни.

Железните рамки и стоманените струни са били широко използвани по време на Бетовен. Музикалните историци дори твърдят че ако пианото не е било еволюирало по този начин, нямало да бъде възможно за Бетовен да създадете красивите творби, които ни радват в момента. Това е така, благодарение на еволюцията на пианото, най-важния и обожаван инструмент на Бетовен.

Пианото е разработено като напълно модернизиран инструмент в края на 1800 г. Основната причина, произведенията на композитори от модернизма и романтизма като Стравински, Дебюси, Чайковски, Брамс, Шопен да звучат сякаш са създадени скоро. Ние дължим всичко на нашите ранни композитори и големи пианисти, че пианото е разработено малко по малко, така че да бъде най-добрият инструмент, какъвто е и сега. Голямото разнообразие на музиката на 20 век – обичайните композиции в оркестровата музика като рок, джаз и блус, не биха били разработени без пиано.

Сега ние сме в 21 век и най-новото предстои. Ще бъдат открити още по-добри иновации на пианото. Процъфтяващите музиканти ще поемат по своя път за да станат най-добрите пианисти, които са съществували някога.

About TZahariev

Теодор Захариев има опит от 2010г. в оптимизацията за търсачки - SEO. Оптимизира много сайтове сред които студио за уеб дизайн , сватбени агенции, магазин за пиана, поливни системи, тениски, здравословни продукти и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*