За комфорт в спалнята – нощни шкафчета


Нощните шкафчета не са нещо, без което не може в спалнята, но тяхното съществуване създава много удобства. Това са мебели, които намират приложение в спални, почивни станции, болници, хотели, мотели, изобщо навсякъде до леглото.

Нормално човек прекарва около една трета от живота си в сън и следователно е добре да е създадена удобна обстановка около леглото или спалнята. Нощните шкафчета се използват с различни цели – за шише вода, книга, чаша чай, будилник, вестник с кръстословица и химикал, телефон, с една дума всеки поставя върху тях това, от което има нужда. В самите нощни шкафчета могат да се поставят също най-различни неща – различни аксесоари от бельо до парфюми и всякаква козметика. Тяхната функция не може да се отнеме от скрин или друг вид шкаф, защото те са компактни и функционални. В тях може да се постави и вещ, която просто няма да се ползва.

Предлагат се различни видове от тези мебели. Те се предлагат като самостоятелна мебел и в комплект към спалня. Могат да бъдат с подвижни чекмеджета или с вратички, предлагат се и модели с открити рафтове без вратички. Дизайнерите предлагат все по-интересни и практични модели, което често затруднява избора на клиента.

Материалът, от който се изработват тези практични мебели е най-разнообразен – дърво, ПДЧ, метал, стъкло, кожа, а има и такива, при които има комбинация с огледало. За разнообразие дизайнерите често комбинират материалите, а това е възможност за ползването им при различен интериор. Голямото разнообразие, в което се предлагат нощните шкафчета позволява да всеки клиент да открие желания модел, който най-добре ще се вписва в съответния интериор. При спалните комплекти всичко е в тон като цвят, материал и това е улеснение за клиента.

Разбира се, размера на тези мебели, както и вида трябва да са съобразени с мястото, където ще се поставят за ползване. На пазара могат да се открият различни форми на нощни шкафчета и това позволява да запълват места, в които не може да се поставят други мебели. Желателно е добре да огледате дръжките за чекмеджета и вратички. Те трябва да са не само красиви, но и практични – лесно да се ползват и да са устойчиви на износване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*