Кои методи са подходящи за справяне с хрема?

Хремата е състояние, при което се освобождава секреция от носа, заразно е и в повечето случаи е симптом на друго заболяване или инфекция. Според думите на специалистите от Фрамар, хрема може да се получи и като признак на различни видове алергии. Затова, най-добрият начин за справянето с проблема е да се разбере основната причина за появата му.

Конвенционалното лечение може да се извърши с деконгестанти, които обаче трябва да се използват само за кратко. Съществуват и нелекарствени средства срещу хремата, които са безопасни за възрастните, а също и за децата. Към тях се включват хомеопатичните средства и тези, които могат да се открият в природата или у дома. Те могат да бъдат много полезни за облекчаване на симптомите на хрема, запушен нос или подути синуси.

Въздухът през зимата е много сух, затова е добре да си осигурите овлажнители в дома и на работното си място. Това ще помогне на слузта да остане по-рядка и тънка и по този начин тя много по-лесно ще изтича през назалния отвор, което ще ви помогне да не получите главоболие. Ако не разполагате с овлажнители, тогава можете да кипнете вода, която ще осигури достатъчно влажност на въздуха. Ако пристъпът на хрема е много силен, тогава влезте в банята и пуснете горещата вода да тече, затворете вратата и дишайте парата за известно време. Това може да ви осигури незабавна помощ.

Използване на физиологичен разтвор на капки или спрей могат също да осигурят много добро облекчение на симптомите на хрема. Топлата солена вода също е добър вариант, а с редовното изплакване на носните отвори ще можете се справите с това състояние.

Когато хремата е ви причинява главоболие и секрецията е гъста, приложете топъл компрес върху лицето си. Използвайте толкова пъти, колкото е необходимо. Освен това може да си направите инхалация. Парата затопля въздуха в носните проходи и отпуска слузта и предотвратява възпаление.

За по-бързо лечение пийте много вода и избягвайте напитките съдържащи кофеин, тъй като те могат да усложнят положението ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*