Как да изчислим LED осветлението

Съветите как да изчислите осветлението на кухнята се отнасят за всички видове крушки. Но в случая на светодиодите формулата за изчисляване на светлинния поток е малко по-различна.

Мощността на такива източници на светлина се определя в лумени – единиците светлинен поток. Например, 75 вата осветително тяло е подобно на светлинна мощност от 900 лумена, 100 вата – 1200 лумена.

Като пример, нека дефинираме LED осветлението със среден размер на кухнята – 15 квадрата. Светодиод на един ват отговаря на 50-100 лумена. Да вземем втория коефициент. За тази зона е необходимо да използвате две осветителни тела от 75 вата. При преобразуване в единица светлинен поток получаваме 1800 лумена.

Тази цифра е разделена на съотношението на лумена към един ват енергия, необходима за LED алтернативата. Среден коефициент – 50. Общата мощност на LED крушки е 35 вата. Оказва се, че използването на 7 броя 5-ватови светодиоди е достатъчно за пълно равномерно осветяване.

Мощността на крушките е посочена от производителя на опаковката.

Предимства на LED осветлението
От създаването си LED осветлението е преминало през много етапи на усъвършенстване, благодарение на което използваме издръжливи и енергийно ефективни LED осветителни тела.

И така, какво прави LED осветлението удобно в кухнята:

1. Срок на експлоатация 50 000 часа. Светодиодите имат 5-10 години гаранция на производителя. Те не се страхуват от токови удари, устойчиви на удари и вибрации.
2. Енергоспестяване. При равни параметри на светлинния поток консумацията на енергия на LED осветително тяло е 10 пъти по-малка от тази на обикновена крушка с нажежаема жичка и 2 пъти по-малко за DRL.
3. Устойчив на влага и високи температури. Дори ако абсорбаторът работи добре, в кухнята все още има висока влажност. Светодиодите са запечатани, повърхността не се нагрява. Лампите не се страхуват дори от директно проникване на вода.
4. Безопасност на околната среда. ICEs не съдържат тежки метали и живак, за разлика от луминисцентните версии.
5. Добро цветопредаване. Флуоресцентните лампи не изкривяват цветовете и възпроизвеждат нюансите възможно най-точно.
6. Качеството на светлината. Блясъкът на LED лампите е близо до естествената слънчева светлина и се възприема добре от очите.

В зависимост от площта на стаята, индивидуалните желания на собственика, можете да изберете аплици, LED лента, висящ полилей, прожектори с всякакъв дизайн и мощност.

Въпросът как да направите точково осветление в кухнята не е най-лесният. Въпреки това, с правилния подход вие ще получите уютно и безопасно пространство, където е приятно и удобно да готвите и да прекарвате време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*