Какво трябва да знаете, преди да поискате бърз кредит

Има жизненоважни неща при които внезапно поради определено обстоятелство, което често е непредвидено, се нуждаем бързо от ликвидност. Изправени пред тези епизоди, в зависимост от възможностите на всеки един, могат да бъдат изтеглени спестявания от резервен фонд, който имаме за спешни случаи, или от пари, които роднина може да ни заеме.

Предимства на бързите кредити

Наименованието бързи онлайн кредити не е съвсем случайно,  бързината е най-важното в полза на тези финансови продукти. По-конкретно, в тези две фази:

Малко бумащина и процедури за отдаването му на концесия. С лична карта, ведомост, разписка, данни за банкова сметка и чрез попълване на прост формуляр е възможно да поискате този вид кредит. Може също да е достатъчно да използвате някой от онлайн инструментите , които позволяват да се знае финансовият профил на кандидата без бюрократични процедури.

Бързина както в отговора, така и в отстъпкатаАко представите ясен профил на заемодателя, можете да разполагате с парите в сметката си за 15 минути, особено ако е мини-кредит.

Освен това бързите кредити предлагат и други предимства.

Конфиденциалност. В този смисъл няма големи разлики по отношение на искането за ползване на кредит, което можете да направите в банката, с която обичайно работите.

Гъвкавост за връщане на парите в банката, тъй като наборът от възможности за реимпортиране обикновено е разнообразен.

Това не е предимство на продукта като такъв, но ако знаете как да използвате добре сумата на бързия кредит, можете да спечелите някои спестявания. Например, ако резервирате пътуване през слабия сезон, когато цената е особено достъпна.

 Недостатъци на бързите кредити

Както се досещате обаче не всичко, което блести е злато и бързите онлайн кредити имат и следните недостатъци:

Прилаганият лихвен процент е по-висок от обичайния при личните заеми. По същия начин, по който скоростта е най-добрият аспект на бързите заеми, високата добавена цена е неговата слаба страна. Освен това в определени случаи лихвите надхвърлят значително офертите в кредитите за ползване.

Сумите на бързите кредити са ограничени, с малки суми. Тоест няма да ви позволят да се занимавате с големи операции.

Компаниите обикновено поставят като задължително условие да сключат застраховка за покриване на риска от кредитно неизпълнение в определени случаи.

Източник: ЗАЕМКО – верен кредитен помощник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*