Какво трябва да знаете за безлихвен заем

Въпреки че наистина има някои безлихвени заеми, това не означава, че цената е нула. И много безлихвени заеми имат недостатъци, които могат да ви струват доста пари.

Безлихвен заем просто означава, че плащате главницата (или парите, които сте взели назаем от заемодателя) без лихва. Но все пак ще искате да помислите дали вашият заем включва допълнителни разходи, като например такса за откриване.

В някои случаи безлихвените заеми имат въвеждащи оферти и заемът трябва да бъде изплатен в рамките на определен период от време, преди да бъде начислена лихва. Но преди да кандидатствате, не забравяйте да прочетете дребния шрифт и имайте предвид, че може да не отговаряте на изискванията за 0% финансиране без силен кредит.

Заемите, които предлагат 0% предварителна лихва за определен период от време, също често включват това, което се нарича отсрочена лихва . Това означава, че ако направите забавени плащания или не платите салдото си в рамките на определен период от време, може да ви бъде начислена лихва със задна дата върху пълния баланс.

Безлихвен заем или карта с въвеждащ безлихвен период може да има смисъл, ако сте сигурни, че можете удобно да изплатите баланса си изцяло и навреме, за да избегнете плащането на лихва.

Прочетете целия дребен шрифт и се уверете, че сте запознати с таксите за просрочие и правилата относно лихвите, за да сте сигурни, че няма да плащате лихва със задна дата.

Правете всички минимални плащания навреме и ако изглежда, че това няма да е достатъчно за изплащане на остатъка в края на промоционалния период с 0% лихвен процент, правете по-големи плащания, ако можете да си го позволите.

Избягвайте изкушението да харчите повече, отколкото можете да си позволите. Не забравяйте, че началната лихва от 0% няма да продължи вечно.

Никога не пропускайте плащания – това може да накара вашата безлихвена оферта да изчезне.

Въпреки че безлихвените заеми могат да бъдат налични за много различни видове покупки, това не означава, че получаването на заем е добра идея на първо място. Запитайте се дали покупката си заслужава и дали можете спокойно да си я позволите, а след това се запознайте с дребния шрифт, за да сте сигурни, че можете да изпълните критериите, необходими, за да запазите началната си ставка от 0%. В противен случай може да се окажете в повече дългове, отколкото сте очаквали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*